CDT sprovodi kampanju "Glasaj slobodno - Bez prljavog novca"

"Naši državni organi godinama nijesu u stanju, čak ni nakon afere Koverta, da potkrijepe navode ozbiljnih domaćih i međunarodnih činilaca da se izbori u Crnoj Gori u značajnoj mjeri finansiraju iz nedozvoljenih domaćih i inostranih izvora"

1591 pregleda 2 komentar(a)
Foto: CDT
Foto: CDT

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) i ove godine sprovodi kampanju "Glasaj slobodno" kako bi promovisali neprikosnoveno pravo građana i građanki na slobodan politički izbor.

Cilj kampanje, kako navode iz CDT-a, je da građane/ke podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju, te da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor.

"U okviru kampanje smo pripremili osam promotivnih spotova sa porukama koje treba da motivišu građane/ke da slobodno izraze svoju volju na predstojećim predsjedničkim izborima i da ih podsjetimo na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju. Ovim promotivnom spotom podsjećamo da je zakonom zabranjeno prihvatanje priloga iz zabranjenih izvora. Za ova djela je zaprijećena kazna zatvora do pet godina. Naši državni organi godinama nijesu u stanju, čak ni nakon afere Koverta, da potkrijepe navode ozbiljnih domaćih i međunarodnih činilaca da se izbori u Crnoj Gori u značajnoj mjeri finansiraju iz nedozvoljenih domaćih i inostranih izvora", navodi se u saopštenju.

Pozvali su građane da se priključe njihovoj izbornoj zajednici i da podijele ključne poruke njihove kampanje na svojim društvenim mrežama.

"Kako bi ohrabrili birače da se odupru eventualnim pritiscima i ucjenama. Pozivamo i medijske kuće, NVO i učesnike u izborima da nam pomognu da poruke u kampanji "Glasaj slobodno" dođu do što većeg broja ljudi", zaključuje se u saopštenju.