PES: DPS aktivisti se lažno predstavljaju i nude novac za glasove

Iz tog Pokreta navode da je nepoznati pozivalac, čiji je broj bio skriven pri pozivanju, kazao da nudi novac u zamjenu za glas predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića

19894 pregleda 50 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad saopštio je da je u prethodnih 48 sati sati više osoba kontaktirao neko ko se neovlašćeno predstavljao kao predstavnik te partije, te optužili Demokratsku partiju socijalista da je to bio njihov aktivista.

Navode da je nepoznati pozivalac, čiji je broj bio skriven pri pozivanju, kazao da nudi novac u zamjenu za glas predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića.

Iz te partije su saopštili da im se više osoba obratilo tim povodom, a da je jedan od slučaja snimljen upravo od strane pozivaoca, te da je objavljen na društvenoj mreži Tviter.

"Obavještavamo javnost i naše simpatizere da Pokret Evropa sad! i predsjednički kandidat Jakov Milatović ostaju istrajni u borbi za suštinsku demokratizaciju Crne Gore, koja se temelji na etički ispravnim osnovama, tako da poznate metode odlazećeg režima, koje su uključivale povrede biračkih prava, zastrašivanje neistomišljenika, kupovinu glasova i ličnih karata, postanu dio prošlosti od 2. aprila", navodi se u saopštenju.

Dodaju da će razmotriti i pokretanje odgovarajućih pravnih radnji protiv te osobe, a u konsultaciji sa pravnim timom.

"U međuvremenu apelujemo na aktiviste DPS-a da se konačno okanu ovakvih nemoralnih i nezakonitih radnji", kazali su oni.

Bonus video: