Bojović: Đačić puno obećao, malo uradio

On kaže da se lokalna vlast nije udostojila da konačno obezbijedi udžbenike sve malobrojnijim osnovcima i pomogne roditeljima, ali da to nije smetalo Đačiću da se na početku školske godine slika sa tri odjeljenja prvaka
57 pregleda 2 komentar(a)
Vladislav Bojović, Foto: DNP
Vladislav Bojović, Foto: DNP
Ažurirano: 13.09.2017. 18:22h

Funkcioner DF-a Vladislav Bojović ocijenio je da gradonačelnik Pljevalja Mirko Đačić nije ispunio brojna obećanja koja je dao građanima kada je dolazio na funkciju 2014.

Bojović je saopštio da je Đačić obećao „podršku velikim razvojnim projektima“, ali da za vrijeme njegovog mandata nije realizovan nijedan značajniji, poput izgradnje Drugog bloka Termoelektrane, gradske toplane, cementare.

“Umjesto novih investicija i otvaranja novih radnih mjesta, sve je manje zaposlenih čak i u Rudniku uglja i Termoelektrani, uz smanjenje plata onima koji su ostali da rade. Obećao je: 'stvaranje uslova za veću zaposlenost', a trenutno u Pljevljima nikad veća nezaposlenost, nikad veća obespravljenost, uz redovno zakidanje, maltretiranje i šikaniranje zaposlenih, nikad veći odliv stanovništva i rekordno nizak natalitet! Obećana je i 'realizacija svih mjera iz oblasti zaštite životne sredine', a nije uvedena eko-naknada, od toplane nema ništa, kao ni od smanjenja cijene struje za pljevaljska domaćinstva, već samo diskriminacije i prosipanja magle u vidu peleta i briketa! Obećan je i 'završetak poslova na rekonstrukciji Doma kulture', ali prođoše još 4 godine i nikako da se završi. A u čijim džepovima je završio veliki dio novca navodno uložen u Dom kulture? Obećavao je 'pravnu i materijalnu sigurnost svim građanima Pljevalja i jednake šanse za sve', ali je nastavljena brutalna diskriminacija pripadnika većinskog srpskog naroda, posebno opoziciono nastrojenih, uz sramna i tragikomična postavljenja nesposobnih kadrova, među njima i osuđenih lica”.

On kaže da se lokalna vlast nije udostojila da konačno obezbijedi udžbenike sve malobrojnijim osnovcima i pomogne roditeljima, ali da to nije smetalo Đačiću da se na početku školske godine slika sa tri odjeljenja prvaka.

“Sve je to ispraćeno kamerama Televizije Pljevlja, čiji radnici ne primaju plate mjesecima. Đačić se 2014. godine zavjetovao da će 'sve svoje sposobnosti, stečena znanja, vještine i iskustva, staviti u službu razvoja i napretka opštine'. Dubina našeg propadanja mjeri se upravo činjenicom što je on sve svoje sposobnosti stavio na raspolaganje. Kamo sreće da nije”.

Bonus video: