Đukanović: Milatović nastupa s platforme Velike Srbije

Govoreći o poremećenim odnosima Istoka i Zapada, i refleksije takvog stanja na situaciju u regionu, Đukanović je rekao da nacionalisti nijesu na evropskom sistemu vrijednosti i da oni Balkanu sistematski nude istu lažnu alternativu

14862 pregleda 96 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednik države Milo Đukanović kazao je da je predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović "nastupa sa platforme Velike Srbije".

Milatović je protivkandidat Đukanovića u drugom krugu predsjedničkih izbora zakazanih za 2. april

Đukanović je večeras održao tribinu u bjelopoljskoj mjesnoj zajednici Gornji grad, gdje je dio izlaganja posvetio i dijelu protivkandidata u prvom krugu predsjedničkih izbora

"Većina mojih protivkandidata nastupa sa platforme Velike Srbije. To je nesumnjivo. Mandić, Danilović koji to s ponosom ističu, ali koliko god pokušavali da se prikriju to su i Bečić i Milatović. To je svakome ko zagrebe malo ispod površine potpuno jasno. I jedan i drugi su poletarci SNP-a koji su na svakom raskršću kroz koje smo prolazili, bili protiv Crne Gore. Njihov temelj je tamo, i nijesu se oni mnogo odatle pomjerili, ako su se uopšte pomjerili", kazao je Đukanović.

On je kazao i da se protekle dvije i po godine "najtačnije mogu opisati kao agonija crnogorskog društva".

Iz DPS-a je saopšteno da je Đukanović na tribini u Bijelom Polju kazao da se predsjednički izbori mogu posmatrati kao prvo poluvrijeme.

"A pobjeda na parlamentarnim izborima vratiće Crnu Goru u normalnost", kazao je Đukanović.

Milo Đukanović
foto: DPS

On je kazao da je Crna Gora nakon 30. avgusta 2020. godine iz stanja dobrog prosperiteta, napretka prema Evropskoj uniji, ušla u jedno potpuno nenormalno političko stanje.

"U kojem smo izgubili dvije i po godine i neko stanje koje vjerovatno sada najtačnije mogu opisati kao agoniju crnogorskog društva”, rekao je Đukanović.

Govoreći o poremećenim odnosima Istoka i Zapada, i refleksije takvog stanja na situaciju u regionu, Đukanović je rekao da nacionalisti nijesu na evropskom sistemu vrijednosti i da oni Balkanu sistematski nude istu lažnu alternativu.

"A ta lažna alternativa glasi – nije moguća multietnička demokratija na Balkanu, mi smo nerazvijeni, mi smo slabi, mi smo netolerantni jedni prema drugima, nikad neće biti mira dok živimo zajedno, zato je potrebno promijeniti granice i da se svi svrstamo u svoje nacionalne torove", dodao je on.

Đukanović je kazao da su aktuelne vlasti pokazale izuzetnu nebrigu za probleme socijalno najugroženijeg dijela stanovništva.

On je poručio da takav odnos mora da se promijeni.

Prema riječima Đukanovića, svi treba da ulože veliki napor “da dođemo do pobjede, koju ćemo 2. aprila proslaviti”.

"Razni će uticaji i uplivi biti kao što znamo i vi ste ih ovdje vidjeli kao i ja, tamo gdje ja živim. Zato, hoću da vas zaista samo motivišem, da u ovih nekoliko dana uradimo bukvalno sve. Ako tako budemo radili onda sam ja savršeno miran i ubijeđen da mi u nedjelju veče slavimo još jednu veliku pobjedu”, rekao je Đukanović.

Bonus video: