Leković: Nenezić da na vrijeme napravi otklon od DPS, trebalo da u startu prekine zasijedanje

Leković je rekao da "Nenezić što prije treba da shvati da mu od prvog dana njegovog imenovanja u barskom parlamentu problem i politički neprijatelj nije barska opozicija, već svaki put njegov "koalicioni" partner, (barski DPS) koji ga konstantno dovodi u poziciju u kakvoj je bio i danas, da brani neodbranjivo"

8832 pregleda 0 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Momčilo Leković, predsjednik Kluba odbornika Demokrate - Ujedinjena Crna Gora u Skupštini opštine (SO) Bar pozvao je predsjednika SO Bar Branislava Nenezić da "na vrijeme napravi otklon od Demokratske partije socijalista (DPS), te da današnja sjednica SO "nije trebala ni da počne".

On je reagovao na to što je Nenezić saopštio da su danas predstavnici opozicije u gradskom parlamentu svojim činjenjem izazvali prekid rada SO Bar, a u vezi sa odlukom da se današnje zasjedanje ne prenosi direktno.

Povezani članci

28. Mart 2023.

Nenezić: Opozicija izazvala prekid rada SO Bar

"Član 109 Poslovnika o radu SO Bar u kojem piše da je rad Skupštine i njenih radnih tijela javan, a da lokalni javni emiter "Radio-Bar" d.o.o. direktno prenosi sjednice Skupštine u skladu sa zaključenim ugovorom, morao je predstavljati dovoljan osnov da se i današnje skupštinsko zasijedanje održi na način kako je to i propisano i ugovorom definisano, uz sliku i zvuk, a ne mrak i tišinu u odnosu na građane Bara koji su bili uskraćeni da prate važne teme koje su bile odnosno koje su trebale biti na dnevnom redu 6. sjednice. Iako on to tako percipira u svom obraćanju, gospodina Nenezića u dijelu nadležnosti lokalnog javnog emitera niko ne krivi, bar ne u odborničkom Klubu Demokrate – Ujedinjena Crna Gora, uostalom njegovo današnje priznanje da na neki način ni sam nije znao da neće biti prenosa skupštinskog zasijedanja, može ga dijelom abolirati od današnje nezapamćene bruke koju je ovaj visoki dom doživio", istakao je Leković u saopštenju koje je dostavila Demokratska Crna Gora.

Zahtjev za odlaganje sjednice
foto: Demokratska Crna Gora

On je dodao da je Nenezić trebalo da današnje zasijedanje prekine u startu.

"Međutim, gospodin Nenezić kada je već zajedno sa nama odbornicima uvidio da prenosa zasijedanja neće biti i da se sjednica održava iza zatvorenih vrata, morao je i trebalo da današnje zasijedanje već u startu prekine, odnosno kako smo to i kompromisno predlagali, nakon izglasavanja tačke koja se ticala povećanja plata u lokalnoj administraciji. Kasnija dešavanja su samo logičan sljed događaja koji je djelovanjem i zaslugom 15 odbornika opozicije doveo do sprječavanja daljeg brukanja ovog visokog doma i prekida sjednice prije podnošenja informacije o Projektu "Maljevik", informacije koja se nikako nije mogla podnijeti onako kako je DPS planirao, iza zatvorenih vrata, odnosno iza leđa građana Bara", rekao je Leković.

Po njegovim riječima "Nenezić što prije treba da shvati da mu od prvog dana njegovog imenovanja u barskom parlamentu problem i politički neprijatelj nije barska opozicija, već svaki put njegov "koalicioni" partner, (barski DPS) koji ga konstantno dovodi u poziciju u kakvoj je bio i danas, da brani neodbranjivo".

"Zato gospodine Neneziću, što prije napravite otklon od DPS politike to će biti bolje po vas, nas odbornike ali naročito po građane Bara, koji nikada više ne smiju ostati bez tona i slike, kao što je to bio slučaj danas. Složićemo se, to nijesu moderne tekovine i to nije po standardima modernih demokratskih društava", zaključio je Leković.

Bonus video: