Milatović: Slavićemo 2. april kao dan zlatne slobode

„Mijanjali su logo, font i slogane, ali nikada nisu promijenili ćud i suštinu. Umjesto da evoluiraju kao partija, oni su uspjeli da afirmišu sve ono najgore što imaju", rekao je Milatović, govoreći o "prividnoj reformi" DPS-a

5681 pregleda 23 komentar(a)
Sa konvencije u Herceg Novom, Foto: Pokret Evropa sad
Sa konvencije u Herceg Novom, Foto: Pokret Evropa sad

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović poručio je da će se 2. april, kada se održava drugi krug predsjedničkih izbora, slaviti kao "dan zlatne slobode".

“Slavićemo dan zlatne slobode, baš onako kako je opisan u čuvenoj pjesmi 'Boka', obećavam vam večeras! Jer 2. aprila, cijela Crna Gora dobija, a Đukanović gubi. To je klatno koje će ovog puta prevagnuti u korist građana”, rekao je Milatović na konvenciji u Herceg Novom.

Zahvaljujući se na podršci u prvom krugu izbora, Milatović je naveo da je siguran da če nakon drugog kruga "zajedno planirati bolju budućnost" cijele Boke.

“DPS i Đukanović su mislili da će vladati vječno. To pokazuje i način na koji su svoju djecu uvrstili u političke i poslovne relacije. Vjerovali su da nema kraja i da će vladati kao dinastija. Ali oni nisu plemići i ovo nije njihovo privatno vlasništvo! Dok smo mi, obični građani, radili pošteno i plaćali porez, oni su taj novac raspoređivali kako im je padalo na pamet i uglavnom u sopstvene džepove“, kazao je Milatović.

Govoreći o "prividnoj reformi" DPS-a, dodao je:

„Mijanjali su logo, font i slogane, ali nikada nisu promijenili ćud i suštinu. Umjesto da evoluiraju kao partija, oni su uspjeli da afirmišu sve ono najgore što imaju.

„Čak ni nakon poraza 30. avgusta u DPS-u ne razmišljaju o promjenama, pa kakvi li su to mladi i progresivni ljudi kad im se i nakon 30 godina jedan čovjek pita za sve? Zato nisu ni dorasli ideji promjene“.

„Oni možda nisu, ali vremena su se i te kako promijenila. Rođena je Novska lista i nastale su nove partije, pojavili se novi ljudi, krenuo je talas promjena i zajedno sa svima koji su ovih 30 godina držali budnom ideju o boljoj Crnoj Gori 2. aprila ćemo Milu reći zbogom, a dobar dan Crnoj Gori", kazao je Milatović.

jakov milatović HN
foto: Pokret Evropa sad

Pozivajući da se u što većem broju izađe na birališta, istakao je da "ovo nije pobjeda Jakova Milatovića, već svih onih koji žele dobro ovoj zemlji".

“Svaki glas je važan i svaki glas će jednako doprinijeti da već jednom vidimo leđa čovjeku koji je svih ovih godina pod izgovorom patriotizma radio za ličnu i porodičnu korist i nikako za dobro Crne Gore. Zato, slavićemo 2. april kao dan zlatne slobode”,zaključio je Milatovič.

Na konvenciji su govorili i Savo Marić, Miloš Konjević, Jovan Subotić i Jasmina Konjević u ime Novske liste, predsjednici opština Tivat, Herceg Novi i Kotor - Željko Komnenović, Stevan Katić i Vladimir Jokić, predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Ivan Otović, predsjednik Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšič, te član predsjedništva Pokreta Evropa sad Filip Radulović.

Bonus video: