Milatović: Dobar potez da se javna dobra vrate na upravljanje Opštini Budva

Milatović se u Luci Budva sastao sa predsjednikom Opštine Milom Božovićem i rukovodstvom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, direktorom Mladenom Mikijeljom i predsjednikom Odbora direktora Blažom Rađenovićem

6869 pregleda 7 komentar(a)
Detalj tokom posjete Milatovića Luci Budva, Foto: Vuk Lajović
Detalj tokom posjete Milatovića Luci Budva, Foto: Vuk Lajović

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov MIlatović poručio je danas da je dobar potez da se javna dobra vrate na upravljanje Opštini Budva, i kao primjer naveo Luku Budva.

On je danas bio u posjeti Budvi, gdje se u Luci Budva sastao sa predsjednikom Opštine Milom Božovićem i rukovodstvom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, direktorom Mladenom Mikijeljom i predsjednikom Odbora direktora Blažom Rađenovićem.

"Drago mi je da je Jakov Milatović danas ovdje sa nama, pokazao je interesovanje koje nijesmo imali od njegovog protivkandidata i hvala mu na tome", kazao je Božović.

Milatović je naglasio da je tokom razgovora sa čelnicima Opštine i Morskog dobra stavljen akcenat na nekoliko stvari koje su prije svega važne u kontekstu predsjedničkih izbora i pozicije koju predsjednik pokriva.

"To je dobro upravljanje i princip koji prosto mora da postane svakodnevnica u Crnoj Gori. Znate svi da do sada to nije bio slučaj i da je Luka Budva bila primjer kako se nije adekvatno upravljalo javnim dobrom. Napravljeni su dobri koraci i od strane Morskog dobra i od strane Opštine Budva da se nešto što je javno dobro vrati u ruke države, a u ovom slučaju lokalne samouprave. Ja mislim da je to pravi korak naprijed kako i u narednom periodu treba da čuvamo i dobro upravljamo javnim dobrom", kazao je Milatović.

Predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra Blažo Rađenović je naglasio da je siguran da će Milatović kao budući predsjednik države na drugačiji način upravljati državnim resursima i imati pristup u odnosu na sve što je urađeno u prethodnom periodu.

"Poznato vam je, a to sam prenio i predsjedničkom kandidatu, da su se stekli svi uslovi da Opština Budva uđe u posjed Luke Budva i samim tim uslovi za sve zainteresovane za korišćenje Luke biće povoljniji. Svi dobronamjerni investitori koji imaju zdrav kapital i koji žele da na pravi način usmjere svoj novac su dobrodošli. To smo konstatovali zajednički sa Milatovićem i ovo jedan poziv za drugačije političke prilike u Crnoj Gori nakon 2. aprila i poruka da će ovo tlo biti mnogo povoljnije za sve one koji žele da investiraju u Crnoj Gori kao vrlo interesantnoj destinaciji i zemlji koja će ubuduće odrediti novi vizuelni identitet ne samo Zapadnog Balkana i ovog dijela Evrope, već i ukupnih svjetskih prilika", zaključio je Rađenović.

Bonus video: