Bošnjak: U domenu evropske integracije Crne Gore postoji nesporni konsenzus među političkim subjektima

Iz Skupštine je saopšteno da se Bošnjak tokom dvodnevne posjete Sloveniji, sastala se sa predsjednicom Državnog zbora Republike Slovenije Urškom Klakočar Zupančić

3078 pregleda 1 komentar(a)
Bošnjak i Klakočar Zupančić, Foto: Skupština Crne Gore
Bošnjak i Klakočar Zupančić, Foto: Skupština Crne Gore

U domenu evropske integracije Crne Gore postoji nesporni konsenzus među političkim subjektima, saopštila je potpredsjednica Skupštine Crne Gore i kopredsjednica Ženskog kluba Branka Bošnjak.

Iz Skupštine je saopšteno da se Bošnjak tokom dvodnevne posjete Sloveniji, sastala se sa predsjednicom Državnog zbora Republike Slovenije Urškom Klakočar Zupančić.

U saopštenju se navodi da je Bošnjak iskazala zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju Slovenija pruža Crnoj Gori u dijelu spoljnopolitičkih prioriteta.

"Takođe, ona je istakla i zadovoljstvo zbog mnoštva projekata u domenu nauke i obrazovanja, koji vezuju dvije države", piše u saopštenju.

Iz Skupštine su rekli da je Klakočar Zupančić navela da je ulazak zemalja Zapadnog Balkana u evropsku zajednicu prioritet, te naglasila beskompromisnu podršku Slovenije Crnoj Gori na njenom evropskom putu, uz konstataciju da je Crna Gora napravila najviše iskoraka u tom dijelu.

"Na sastanku se govorilo i o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori, te položaju žena, kako u politici, tako i u društvu uopšte, uz zajednički zaključak da se mora raditi na adekvatnim mehanizmima da bi se suzbilo verbalno nasilje nad ženama", zaključuje se u saopštenju Skupštine.

Bonus video: