CDT objavio novi spot: Zabranjeno je korišćenje državne imovine u izborne svrhe

CDT i ove godine sprovodi kampanju "Glasaj slobodno" kojom promovišu neprikosnoveno pravo građana i građanki na slobodan politički izbor

3039 pregleda 1 komentar(a)
Glasaj slobodno, Foto: CDT
Glasaj slobodno, Foto: CDT

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) saopštio je da novim promotivnim spotom podsjećaju da je zakonom zabranjeno korišćenje državne imovine u izborne svrhe te da je za ovo djelo zaprijećena kazna zatvora do pet godina.

Ta nevladina organizacija i ove godine sprovodi kampanju "Glasaj slobodno" kojom promovišu neprikosnoveno pravo građana i građanki na slobodan politički izbor.

"Cilj kampanje je da građane/ke podsjeti na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju, te da niko nema pravo da nedozvoljenim sredstvima utiče na njihov izbor. U okviru kampanje smo pripremili osam promotivnih spotova sa porukama koje treba da motivišu građane/ke da slobodno izraze svoju volju na predstojećim predsjedničkim izborima i da ih podsjetimo na njihovo pravo da glasaju po svom ubjeđenju", piše u saopštenju CDT.

Oni su poručili da pozivaju građane i građanke da se priključe njihovoj izbornoj zajednici i da podijele ključne poruke CDT-ove kampanje na svojim društvenim mrežama kako bi ohrabrili birače da se odupru eventualnim pritiscima i ucjenama.

"Pozivamo i medijske kuće, NVO i učesnike u izborima da nam pomognu da poruke u kampanji "Glasaj slobodno!" dođu do što većeg broja ljudi. Glasajte slobodno", zaključuje se u saopštenju CDT.

Bonus video: