Vučić: U ponedjeljak ću odgovoriti Đukanoviću

"Zamislite da sam ja rekao to što su Bećirović i Kurti, pa nema mjesta u svijetu gdje me ne bi objesili, medija koji o tome ne bi pisao. Ovako je to normalno i normalno je da Srbija ništa ne kaže i opet će da kažu da radimo ispod žita"

34310 pregleda 60 komentar(a)
Vučić, Foto: Reuters
Vučić, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da ne želi da se miješa u izbore u Crnoj Gori.

Govoreći o napisima medija u regionu da miješanjem u izbore u Crnoj Gori želi da stvori "srpski svet", kaže da nikada nije upotrijebio tu sintagmu.

"Čuli ste da su Denis Bećirović i Aljbin Kurti otvoreno podržali Mila Đukanovića, ćutim na svaku uvredu pa i Đukanovića kome ću odgovor dati u ponedjeljak. Zamislite da sam ja rekao to što su Bećirović i Kurti, pa nema mjesta u svijetu gdje me ne bi objesili, medija koji o tome ne bi pisao. Ovako je to normalno i normalno je da Srbija ništa ne kaže i opet će da kažu da radimo ispod žita", rekao je Vučić, prenosi RTS.

Prema njegovim riječima, zbog toga drugi smatraju da Srbija mora da bude neko slabiji u regionu, jer jačanjem njih u regionu "oni misle" da prave balans.

"A u stvari prave disbalans da Srbija bude slabija, da kontrolišu srpsku ekonomiju i kontrolišu srpsku državotvornu energiju. I to je glavna priča", rekao je Vučić.

Govoreći o politici, on je kazao da to nije spisak želja gdje će on da vikne i opsuje, već ono što se radi za "našu djecu" i da nešto ostavimo iza nas.

"U ovom trenutku naša zemlja u regionu gdje živimo najbrže napreduje i to svi vide i ovi okolo kojima se ne dopada i oni veći kojima se takođe ne dopada", rekao je Vučić.

Bonus video: