CDT: Učestvujte u posmatranju drugog kruga izbora i pratite uživo rezultate

Predsjedničke izbore pratimo sa akreditovanim posmatračima/cama koji će na osnovu reprezentativnog uzorka biti raspoređeni na biračkim mjestima u svim opštinama

34847 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CDT
Foto: CDT

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) sprovodi građansko posmatranje izbora.

Predsjedničke izbore pratimo sa akreditovanim posmatračima/cama koji će na osnovu reprezentativnog uzorka biti raspoređeni na biračkim mjestima u svim opštinama.

Svi dobronamjerni građani i građanke mogu pomoći i uključiti se u posmatranje izbora.

Za vas kreiramo izbornu zajednicu na YouTube kanalu koja vam omogućava direktno učešće i komunikaciju sa našim analitičkim centrom.

Za praćenje izbornog dana i učešće u zajednici koristite link:

Osam puta u toku dana saopštavaćemo informacije o odzivu birača (8:10h, 9:10h, 11:10h, 12:10h, 15:10h, 18:10h, 19:10h, 20:10h) i obavještavaćemo javnost o eventualnim kršenjima izborne procedure i dezinformacijama o izborima.

Pišite nam o dešavanjima, utiscima sa biračkih mjesta, eventualnim kršenjima ili pritiscima, sumnjivim vijestima i objavama u medijima i društvenim mrežama – mi ćemo ta tvrđenja provjeriti i pomoći vam.

Pitajte sve što vas zanima o izborima i šaljite nedoumice vezane za izborni proces – mi ćemo na posebnim Q&A sesijama i uživo odgovarati na vaša pitanja.

Za praćenje izborne večeri i učešće u zajednici koristite link:

Odmah nakon zatvaranja biračkih mjesta, u najkraćem mogućem roku, predstavićemo rezultate izbora uživo i radićemo projekciju izbornog rezultata na osnovu reprezentativnog uzorka.

Pratite zanimljive komentare i analize rezultata.

Ostanite informisani i glasajte slobodno!!!

Projekat nadgledanja izbora podržava Nacionalna zadužbina za demokratiju.

Projekat posmatranja izbora, medija monitoringa i suzbijanje dezinformacija takođe su pomogli Fond braće Rokfeler, Nacionalni demokratski institut i SMART Balkans projekt kojeg finansira Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške posredstvom Centra za promociju civilnog društva. Procjene i zaključci koje saopštavamo su isključiva odgovornost CDT-a i ne moraju nužno da održavaju stavove donatora.