Vučić: Politike koje vode Đukanović i vlast u Beogradu su se skoro u svemu razlikovale

"Ne padam u euforiju kako to Srbi nerijetko rade. Vidjeli smo kako je to izgledalo sa (Zdravkom) Krivokapićem, videćemo kako će biti sa Milatovićem", kazao je Vučić

27947 pregleda 26 komentar(a)
Vučić, Foto: Reuters
Vučić, Foto: Reuters

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "ne pada u euforiju" zbog rezultata izbora za predsednika Crne Gore na kojima je lider Pokreta Evropa sad Jakov Milatović pobijedio dugogodišnjeg predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića.

Vučić je ocijenio da su se politike koje vode Đukanović i vlast u Beogradu "skoro u svemu razlikovale" i da bi bilo dobro za obje države da bilateralni odnosi budu bolji.

"Ne padam u euforiju kako to Srbi nerijetko rade. Vidjeli smo kako je to izgledalo sa (Zdravkom) Krivokapićem, videćemo kako će biti sa Milatovićem", kazao je Vučić u uključenju za televiziju Pink iz Verone gdje je prisustvovao sajmu vina VINITALY 2023.

Upitan za ocjene da Đukanovićev poraz nagovještava da će i sam izgubiti vlast, Vučić je rekao da ne mora da "pada sa vlasti" već da će sam da se skloni.

"Pustite Vučića, mnogo je gore što Srbija mora da bude ta koja će non stop biti optuživana iako nizašta nije kriva. Ne postoji u Sarajevu važna ličnost koja nije podržala Đukanovića, niko nije rekao da je to radila i Priština i gotovo sve zemlje Balkana. Srbija se s druge strane, nije miješala u izborni proces u Crnoj Gori već se ponašala odgovorno i korektno", kazao je Vučić.

Bonus video: