Biografija Danijela Živkovica, v.d. predsjednika DPS

Od 1. jula 2017. godine poslanik je u Skupštini Crne Gore, gdje u 26. sazivu obavlja funkciju i član Ustavnog odbora, Zakonodavnog odbora i Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

17475 pregleda 62 reakcija 62 komentar(a)
Danijel Živković, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore
Danijel Živković, Foto: Služba za odnose sa javnošću DPS-a Crne Gore

Na sjednici Glavnog odbora (GO) Demokratske partije socijalista (DPS), koja je danas održana u Podgorici, odlučeno je da Danijel Živković bude vršilac dužnosti predsjednika te partije.

To su saopštili iz DPS-a i poslali biografiju novoizabranog vršioca dužnosti.

Danijel Živković je rođen 15. avgusta 1987. godine u Pljevljima. Završio je Pravni fakultet i specijalizirao na ustavno pravno političkom smjeru.

Svoje radno iskustvo započeo je kao Samostalni savjetnik III – pripravnik, u Službi za kadrovske poslove Opštine Pljevlja, nastavio u Rudniku uglja AD Pljevlja, kao referent za pravne poslove u Službi za pravne poslove. Obavljao je i poslove Samostalnog savjetnika III - za kadrovske poslove u Službi za kadrovske poslove i ljudske resurse, Opštine Pljevlja.

Takođe bio je i odbornik u Skupštini opštine Pljevlja od 2014. godine gdje je bio član Odbora za izbor i imenovanja, kao i član Odbora za statut i propise, kao i predsjednik Odborničkog kluba DPS, SD, BS Pljevlja.

Od 1. jula 2017. godine poslanik je u Skupštini Crne Gore, gdje u 26. sazivu obavlja funkciju i član Ustavnog odbora, Zakonodavnog odbora i Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Aktuelni je šef Kluba poslanika DPS Crne Gore, član Ustavnog odbora, član Odbora za antikorupciju, član Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), kao i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Osim svega navedenog kao dugogodišnji član DPS-a obavljao je različite partijske funkcije. Bio je predsjednik Savjeta mladih DPS Pljevlja, član OO i IO DPS Pljevlja kao i član Glavnog odbora DPS Crne Gore.

Bonus video: