Knežević: Nećemo preispitivati članstvo u NATO i nezavisnost

"Mi smo stavili moratorijum na pitanja koja nas dijele. Meni Brisel ne može da bude bliži od Beograda, koliko god me pritiskali", navodi Knežević

33557 pregleda 90 reakcija 92 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević pitao je predsjednika Jakova Milatovića, premijera Dritana Abazovića i lidera Demokrata Aleksu Bečića, mogu li se obavezati da će svi nakon 11. juna napraviti parlamentarnu većinu, bez obzira na to koliko je ko osvojio.

On je kao primjer takve prakse naveo Podgoricu, gdje se vlast može formirati i bez Građanskog pokreta URA, ali je ipak ta partija pozvana.

Knežević je konstatovao da ne postoje nikakve smetnje, ne samo da formiraju vlast, već i da zajedno izađu na izbore.

"Mi smo stavili moratorijum na pitanja koja nas dijele. Meni Brisel ne može da bude bliži od Beograda, koliko god me pritiskali", navodi Knežević.

On tvrdi da postoji narativ da je sa jedne strane prefinjeni građanski blok, a sa druge klerofašistički krezubi blok i da oni na tim osnovima ne žele da pregovaraju.

Knežević kaže da uvažaju da je Crna Gora nezavisna država i članica NATO i da te stvar neće preispitivati.

Ponudio je da DF od URA traži bezbjednosni sektor i resor prostornog planiranja, a da će zauzvrat dati sva svoja mjesta "po dubini".

Knežević je u emisiji Načisto na TV Vijesi kazao da žele da budu partneri sa onima koji žele da se bore protiv nasljeđa Demokratske partije socijalista (DPS) i da je bitno da oni koji su proslavljali pobjedu sa Milatovića sa trobojkama, pjesmama o Kosovu i jedinstvu sa Srbijom, čuju da li postoji okvir za saradnju sa DF, kao što postoji na lokalnom nivou.

On ne smatra da će Srbija priznati nezavisnost Kosova i da Milatović kao predsjednik svih građana mora da uvaži i građane koji smatraju da je Kosovo dio Srbije.

Bonus video: