MANS: Selektivnim zakonom koji Vlada predlaže ne može se oduzeti imovina skrivena u ofšor firmama

Zato se, kako kažu, protive njegovom usvajanju, dodajući da ih premijer optužuje da tako pomažu organizovanom kriminalu

5733 pregleda 33 reakcija 18 komentar(a)
Foto: MANS
Foto: MANS

Zašto je premijeru Dritanu Abazoviću meta NVO MANS, a ne nezakonito stečena imovina skrivena u inostranstvu, pitali su iz te nevladine organizacije.

Oni smatraju da se selektivnim zakonom o porijeklu imovine koji Vlada predlaže ne može oduzeti imovina skrivena u ofšor (off shore) firmama.

Zato se, kako kažu, protive njegovom usvajanju, dodajući da ih premijer optužuje da tako pomažu organizovanom kriminalu.

"Da ga podsjetimo na samo par primjera gdje smo "štitili" funkcionere i kriminalce otkrivajući njihove poslove preko ofšor firmi: Victoria Trust i Vagor Investment Limited - Mila Đukanovića, Capecastel Trust, Resilton Investments i Victoria Bridge Finance - Blaža Đukanovića, Anagusta - Branislava Brana Mićunovića, Nummerico Trade, Miloša Marovića, Lafino Trade - Darka i Duška Šarića, Comsel Limited - Duška Kneževića, Caldero Trading Limited - Zorana Ćoća Bećirovića", piše u objavi na Fejsbuk stranici.

Iz MANSA su poručili da ni u jednom od ovih slučajeva, imovina koju posjeduju ove firme ne bi bila dovedena u pitanje po zakonu koji predlaže Vlada.

Bonus video: