DPS: Nadležni da ispitaju da li je bilo provokacija u Mojkovcu

Oni pozivaju sve državne organe da efikasnom i djelotvornom istragom utvrde sve činjenice u postupku i prezentuju ih javnosti
3 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 12.09.2017. 16:29h

Demokratska partija socijalista poziva nadležne državne organe da utvrde da li je postojala namjera da se u konkretnom slučaju isprovocira incident koji se juče dogodio u Mojkovcu.

"Naročito je simptomatično da je uznemirujući poziv, u kasnim večernjim satima, bratu premijera Markovića - licu koje nije politički aktivno ni bilo kako društveno angažovano - stigao od novinara redakcije koja je svoje profesionalne i medijske kapacitete stavila veoma otvoreno na stranu jednog političkog subjekta, tj. Demokrata. Ovakvim sumnjama doprinosi činjenica da su incidentu prethodila uznemiravanja članova porodice Marković u Mojkovcu upravo od strane aktivista ove stranke. Razumijemo primijetni porast nervoze Bečića i družine usljed činjenice da građani svakim danom sve više uviđaju prevarnu politiku njihove partije", navode iz DPS-a.

Oni pozivaju sve državne organe da efikasnom i djelotvornom istragom utvrde sve činjenice u postupku i prezentuju ih javnosti.

"Posebno što pokušaje izazivanja sličnih incidenata i njihovu jeftinu politizaciju, možemo očekivati i u narednom periodu", dodaje se.

Mojkovčanin Velizar Marković, brat premijera Duška Markovića, prijetio je sinoć ubistvom novinarima "Dana", navodi se u današnjem broju tog lista.

Brat prvog čovjeka Vlade Crne Gore psovao je i prijetio u telefonskom razgovoru sa novinarom "Dana" koji ga je kontaktirao kako bi pokušao da preko njega uspostavi kontakt sa njegovim bratom Radojem Markovićem, čija je izjava bila potrebna "Danu".

Bonus video: