Bečić: Junaci, udarite direktno na mene ako vam basta

"Duško Marković već 13 godina krije istinu o ubistvu Duška Jovanovića, malo mu je to, nego njegov brat najavljuje nova ubistva novinara DAN-a, bastiona slobodnog novinarstva u Crnoj Gori"
120 pregleda 49 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Printscreen
Aleksa Bečić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 12.09.2017. 14:38h

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić kazao je da neće dozvoliti da "našim sjajnim mladim ljudima, koji prolivaju znoj obilazeći Crne Goru zafali jedna jedina dlaka sa glave"

Demokrate su danas saopštile da je "brat Duška Markovića prijetio da će nas sve pobiti".

"Danas sam došao u Mojkovac, u Podbišće, mjesto u kom su juče brutalno napadnuti naši mladi aktivisti od strane brata premijera Duška Markovića. Iz naše poštene i prijateljske mojkovačke porodice da im pošaljem poruku da se ne bojimo dva oka u glavi, da slobodno nastave sa atacima na mene, da svoje prijetnje realizuju direktno u odnosnu na mene, ali da neću dozvoliti da našim sjajnim mladim ljudima, koji prolivaju znoj obilazeći Crne Goru zafali jedna jedina dlaka sa glave. Izvolite, junaci, pređite konačno sa kukavičkih metoda koje koristite pune tri godine, udarite direktno na mene ako vam basta, ali dalje ruke od naših mladih ljudi, dalje ruke od naših heroja, dalje ruke od budućnosti Crne Gore", rekao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je dodao da je "očito da se premijer Marković povjerio svojoj braći da sigurno gube Cetinje i Mojkovac".

"Nakon monstruoznih afera koje ste fabrikovali u prethodnom periodu, svojstvene podzemlju i diktatorskim režimima, nakon brutalnih obračuna u predvečerju hercegnovskih izbora sa Demokratama, nakon poziva na linč predsjednika Opštine Kotor od strane Savjeta mladih DPS-a, nakon javnih prijetnji predstavnika DPS-a da ćemo završiti kao Ivan Stambolić u kreču, juče su braća premijera Markovića jasno i glasno saopštili da funkcionere Demokrata i novinare DAN-a treba pobiti, najavljujući nova politička ubistva u Crnoj Gori. Očito da se premijer Marković povjerio svojoj braći da sigurno gube Cetinje i Mojkovac, da njegove prljave službe ne mogu nikako da zaustave Demokrate, pa je ova reakcija izraz onoga što misli Duško Marković i mnogi visoki funkcioneri DPS-a. Jasno im je da Demokrate ne mogu zaustaviti, jasno im je da ovaj talas promjena ne mogu zaustaviti, zato je ova reakcija rezultat panike na dvoru, dokaz da je Marković bio i ostao „crna kutija“ i ništa više od toga, ali i činjenice da nemaju odgovor na aktivnosti Demokrata. Duško Marković već 13 godina krije istinu o ubistvu Duška Jovanovića, malo mu je to, nego njegov brat najavljuje nova ubistva novinara DAN-a, bastiona slobodnog novinarstva u Crnoj Gori. Pozivi i prijetnje ubistvima funkcionera Demokrata i novinara DAN-a zahtijevaju hitnu i neodložnu reakciju nadležnih državnih organa, jer je definitivno ugrožena bezbjednost najvećih kritičara vlasti u Crnoj Gori. Pozivam međunarodnu zajednicu da detaljno i studiozno prati epilog ovog slučaja, jer ako se ne zaustave ovakvi obračuni sa najvećim kritičarima vlasti u Crnoj Gori, onda je očito u Crnoj Gori sve dozvoljeno", rekao je Bečić.

Bonus video: