Živković: Izbori 11. juna novi izazov, DPS će imati inoviranu ponudu i kvalitetnu listu

Unutrašnje reforme u partiji kakve su viđene u DPS-u, prema njegovim riječima, "teško da su viđene u drugim partijama u zemlji i regionu"

27222 pregleda 766 reakcija 70 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da su izbori 11. juna novi izazov, gdje će DPS imati "inoviranu ponudu, ali i kvalitetnu listu".

Živković je gostujući na Javnom servisu rekao da su promjene u DPS-u počele da se dešavaju još 2016. godine, kada se i on našao na poslaničkoj listi.

Unutrašnje reforme u partiji kakve su viđene u DPS-u, prema njegovim riječima, "teško da su viđene u drugim partijama u zemlji i regionu".

Podsjetio je i da se dugogodišnji lider stranke Milo Đukanović povukao sa čela partije nakon poraza na predsjedničkim izborima, te da je procjena partijskih organa bila da on treba da bude čelnik partije.

Naglasio je da reforme nemaju rok, prenosi portal RTCG.

"Da li ste primijetili da se neki drugi politički subjekt ovako promijenio i transformisao nakon izbornih rezultata? U Predsjedništvu DPS-a su novi ljudi", rekao je Živković.

Na lokalnim izborima krajem prošle godine, kazao je, rezultat DPS-a bio je između 35 do 41 ili 42 odsto. To, prema njegovom mišljenju, nije loš rezultat.

"Mislite li da je to loš rezultat nakon svega što smo vidjeli nakon 30.avgusta? Drugo je pitanje naopakih političkih procedura, jer bi svugdje u demokratskom svijetu ta partija bila nosilac vlasti. Ovdje imamo refleks frustracije uspjesima i dobrim rezultatima DPS-a", rekao je Živković.

On je naveo da će odluka o koncipiranju liste za junske izbore biti razmatrana na partijskim organima.

"Suština DPS-a je da kroz razgovor dolazimo do finalnih rješenja. Ta lista biće ogledalo razumijevanja političke situacije i onoga što nam je poručila biračka javnost", naglasio je on.

Bonus video: