Borovinić Bojović: Nadam se formiranju stabilne parlamentarne većine

Naglasila je da ih čeka ogroman posao ali i obaveza i odgovornost prema građanima

8032 pregleda 16 komentar(a)
Jelena Borovinić Bojović, Foto: Savo Prelević
Jelena Borovinić Bojović, Foto: Savo Prelević

Nadam se da će nakon vanrednih parmalentarnih izbora doći do formiranja značajno stabilnije većine koja će biti izraz volje svih građana, kazala je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović.

Vanredni parlamentarni izbori zakazani su za 11. jun.

Ona je, gostujući na Radio televiziji Nikšić (RTNK), kazala kako se nada i da će nakon formiranja pomenute većine biti moguće, konačno, formirati stabilnu Vladu.

"Mi smo i tokom predizborne kampanje govorili o tome da će se sprovoditi revizije, govorili smo o neravnomjernoj gradnji Podgorice unazad više decenija, centralizaciji protiv koje smo se svi zalagali, kao i devastaciji zelenih površina", rekla je Borovinić Bojović.

Dodala je kako je srećna povodom toga što sada postoji pluralizam političkih partija u kojima, kako ona smatra, nema jednoumlja i jednovlašća.

"Dakle, vidjeli ste da tu postoji preko deset konstituenata koji participiraju u lokalnoj vlasti, i koji će zajednički raditi na tome da se realizuju nove ideje, da se ispitaju prethodne, da se izmijeni sve ono što je za izmjenu, zato smo i pominjali reviziju", kazala je Borovinić Bojović.

Naglasila je da ih čeka ogroman posao ali i obaveza i odgovornost prema građanima.

"Generalno se radujem parlamentarnim izborima, najviše zbog toga što smatram da je u Skupštini potrebna jedna stabilna većina kako se ne bi dešavalo da zbog glasa jednog poslanika imamo onakve krize kojima smo svjedočili", navela je ona.

Osvrnula se i na veliku akciju hapšenja koja je sprovedena prethodne nedjelje u našoj državi, u okviru koje je uhapšen i predsjednik Opštine Budva Milo Božović.

"Naš narod je generalno sklon da lako napada, ali lako i brani", rekla je Borovinić Bojović.

Kako ona smatra neophodno je omogućiti nadležnim organima da na adekvatan način rade svoj posao.

"Ne bi bilo elementarno korektno miješati se i donositi neke apriori odluke vezane za ovako važna dešavanja. Na taj način bismo samo ometali funkcionisanje nadležnih organa, odnosno SDT-a koje će sigurna sam, cijelu proceduru izvesti onako kako treba", istakla je Borovinić Bojović.

Bonus video: