Brglez: Crna Gora se mora se maksimalno fokusirati na dostizanje standarda EU

Brglez je istako poseban značaj članstva Crne Gore u NATO-u, koji daje nove mogućnosti partnerstva sa Slovenijom ali i drugim članicama Alijanse
84 pregleda 0 komentar(a)
Milan Brglez, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Milan Brglez, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 11.09.2017. 16:12h

Crna Gora ima dobru dinamiku pristupanja Evropskoj uniji (EU) i mora se maksimalno fokusirati na dostizanje njenih standarda čuvajući poziciju dobrog primjera koji treba slijediti, ocijenio je predsjednik slovenačkog parlamenta, Milan Brglez.

On je danas razgovarao sa predsjednikom Crne Gore, Filipom Vujanovićem.

Brglez je istako poseban značaj članstva Crne Gore u NATO-u, koji daje nove mogućnosti partnerstva sa Slovenijom ali i drugim članicama Alijanse.

„Visoko je vrednovao parlamentarnu saradnju dvije države, a jednako i saradnju dvije Vlade saglašavajući se da je sada neophodno dalje unaprijediti ekonomsku saradnju u svim oblastima“, kaže se u saopštenju iz Vujanovićevog kabineta.

Navodi se da je Vujanović kazao da je zadovoljan parlamentarnom saradnjom Crne Gore i Slovenije, ocjenjujući da je ona važan dio međudržavne saradnje.

„Iskazao je zadovoljstvo intezivnom saradnjom dvije Vlade i brojnim projektima koje je Slovenija realizovala kroz program razvojne pomoći Crnoj Gori“, piše u saopštenju.

Vujanović je, kako se dodaje, uputio izraze poštovanja predsjedniku Slovenije, Borutu Pahoru koji je jedan od dva predlagača Regionalne inicijative Brdo Brioni, prethodnici Berlinskog procesa koji je od posebnog značaja za države Zapadnog Balkana.

„Konstatovao je da postoji širok prostor za unapređenje saradnje u sferi ekonomije i da se, primarno, sada na to treba fokusirati“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: