Istraživanje britanske agencije: Pokret Evropa sad bi glasalo 44 odsto građana, DPS 20, DF 17 odsto...

Spajića bi 24 odsto ispitanih željelo da vidi kao sljedećeg premijera

51597 pregleda 145 reakcija 105 komentar(a)
Lideri Pokreta Evropa sad: Milojko Spajić i Jakov Milatović, Foto: Boris Pejović
Lideri Pokreta Evropa sad: Milojko Spajić i Jakov Milatović, Foto: Boris Pejović

Ukoliko bi parlamentarni izbori bili održani sjutra, Pokret Evropa sad (PES) glasalo bi 44 odsto građana, pokazalo je istraživanje agencije "Redfield & Wilton Strategies".

Istraživanje, koje je rađeno za europeelects.eu, pokazalo je da bi Demokratsku partiju socijalista (DPS) podržalo 20 odsto građana, Demokratski front (DF) 17, a Demokratsku Crnu Goru i Građanski pokret URA po šest odsto anketiranih.

Prema rezultatima koji isključuju neodlučne glasače, ako bi sjutra bili parlamentarni izbori, podršku od jedan odsto dobili bi Socijalistička narodna partija (SNP), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrate (SD) i Bošnjačka stanka (BS).

Istraživanje je, kako navodi britanska agencija, rađeno u periodu od 10. do 14. aprila na uzorku od 1.108 birača sa pravom glasa u Crnoj Gori.

Ako bi se u anketu uključili neodlučni - PES bi imao podršku 38 odsto građana, DPS 17, DF 15, Demokrate i GP URA po 5, a SNP, SDP, SD i BS po jedan odsto građana.

Lidera PES-a Milojka Spajića bi 24 odsto ispitanih željelo da vidi kao sljedećeg premijera. Za aktuelnog premijera Dritana Abazovića se odlučilo 11 odsto ispitanih, aktuelnog predsjednika države Mila Đukanovića Đukanovića 8, jednog od lidera DF-a Andriju Mandića 7 odsto ispitanih.

Lidera Demokrata Aleksu Bečića 6 odsto ispitanih bi željelo da vidi kao budućeg premijera, lidera Demosa Miodraga Lekića 3, a lidera Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića 2 odsto ispitanih.

Na pitanje ko će biti budući premijer Crne Gore, 40 odsto ispitanih je kazalo da će to biti Spajić, a sedam odsto njih Abazović.

Da će Đukanović biti budući premijer vjeruje šest odsto ispitanih, a pet odsto građana smatra da će to biti Bečić.

Mandića, četiri odsto ispitanih vidi kao budućeg premijera, a dva odsto ispitanih smatra da će to biti Lekić ili Danilović.

Bonus video: