DPS Berane: Nećemo prisustvovati sjednici SO

"Umjesto da podnesu ostavke i da se raspišu vanredni lokalni izbori, ova "nezdrava" družina nastavlja program spomenicijade", saopšteno iz OO DPS Berane
5 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 11.09.2017. 07:32h

Odbornici Demokratske partije socijalista najavili su da neće prisustvovati novoj sjednici Skupštine opštine Berane.

U saopštenju OO DPS Berane se navodi da zakazivanje nove sjednice SO Berane, dok prethodna nije završena, "predstavlja još jednu manipulaciju aktuelnog beranskog režima sa željom da po svaku cijenu ostanu na vlasti".

"Ovako neozbiljno ponašanje nelegitmnih beranskih vlastodržaca je još jedan pokušaj kojim žele da građani zaborave, a oni prećute pravne posljedice koje su izazvane neusvajanjem odluka i neodržavanjem započete sjednice. Na toj sjednici, podsjećamo javnost, nije usvojen ni zapisnik sa prethodne sjednice, u kojem su zapisali pravno nasilje vezano za "usvajanje", na njihov način, rebalansa za prošlu i budžeta za ovu godinu. Nijesu uspjeli da usvoje izvještaje o radu i finansijske izvještaje za prošlu niti programe i finansijske planove za 2017. godinu za: Komunalno, Vodovod i kanalizaciju, Parking servis, Polimski muzej, Centar za kulturu – ni za jedno preduzeće čiji je osnivač Opština", navodi se u saopštenju OO DPS Berane.

Navode da vladajuća koalicija nije uspjela da usvoji ni program javnih radova za ovu godinu.

"Nije usvojila, jer ih ne podržavaju odbornici iz njihovih redova - oni koji su ih "doveli na vlast". Sve ovo jasno ukazuje da se ova družina nelegitimno predstavlja kao vladajuća. Nezakonito sjedjenje u funkcionerskim foteljama, koalicija "nezdravih" i dalje koristi za lične i porodične privilegije i još po neko lijepo putovanje, a sve za "dobro" građana. Umjesto da podnesu ostavke i da se raspišu vanredni lokalni izbori, ova "nezdrava" družina nastavlja program spomenicijade. Hoće po hitnom postupku da podižu spomenike u beranskom kraju. Za trenutak su skrajnuli Pavla Đurišića, pa su prešli na Ruse. Nastavlja ova manipulatorska "nezdrava" družina anti-NATO kampanju po svaku cijenu ili za onu cijenu koju su dogovarali njihovi šefovi. Rusi po hitnom postupku, a predlog spomen-obilježja Mihailu Laliću čeka "red" tri godine", saopšteno je iz OO DPS Berane.

Bonus video: