Đuričković: Crnogorskim građanima sudbina se kroji u Moskvi

On navodi da izvještaj Evropskog parlamenta registruje maligni uticaj Rusije kroz susjednu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu uz namjeru da destabilizuju region i ponište put Crne Gore ka Evropskoj uniji

3469 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Miloš Đuričković, Foto: SD
Miloš Đuričković, Foto: SD

Međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković kazao je da se, prema posljednjem izvještaju Evropskog parlamenta, jasnije nego ranije vidi ko je ko u Crnoj Gori.

"Vidi se brod kojim upravlja Abazović i vesela družina od 30. avgusta 2020 godine. Tačnije, ne vidi se brod, ali se vidi dim koji kulja sa našeg malog broda zvanog Crna Gora, a dim je počeo da se vidi sve do Brisela", navodi se u saopštenju Socijaledemokrata.

Tako bi se, prema riječima Đuričkovića, mogao opisati zadnji izvještaj Evropskog parlamenta o Crnoj Gori.

"Crnogorskim građanima sudbina se kroji u Moskvi, planovi sprovode kroz sluge u Beogradu dok ''fizički'' dio posla obavljaju službenici SPC iz pokreta URA i PES, Demokrata i DF-a", kazao je Đuričković.

Dodao je da je fascinantno odsustvo karaktera kod tih političara i spremnost da opet posluže kao pontonski most u rušenju sopstvenog doma.

"Pošto nam u Crnoj Gori sve odavno dimi, od trajekta do šuma, javnih finansija i zdravstva, sve osim zaplijenjenih cigara, vrijeme je da onaj dio građana zaslužan za osvježenje ovog puta povjeruju Evropskom parlamentu kad već sumnja u crnogorsku parlamentarnu manjinu" rekao je Đuričković.

On navodi da izvještaj Evropskog parlamenta registruje maligni uticaj Rusije kroz susjednu Srbiju i Srpsku pravoslavnu crkvu uz namjeru da destabilizuju region i ponište put Crne Gore ka Evropskoj uniji.

"Ovaj izvještaj daje za povod da se prisjetimo izjava Abazovića u kojima se trudio da relativizuje problem rusko-srpskog uticaja, dok je javno i polujavno povlačio poteze protivne interesima Crne Gore. Takođe, ništa manje značajnu ulogu nije imala ni ekipa iz PES, koja je možda i najbolje odigrala svoj komad predstave, nudeći građanima 200 eura njihovih novaca da još malo zažmure dok se urušavanje države ne dovede do tačke nakon koje nema povratka", dodaju iz SD-a.

Dodali su da pozdravljaju "dijagnozu" Evropskog parlamenta.

"Jedino što ostaje je da zaključimo baš kao i oni tj. da naglasimo potrebu da se EU proaktivno suprostavi propagandi zlonamjernih aktera u regionu Zapadnog Balkana, koja ima za cilj podrivanje interesa i vrijednosti EU” navodi se u saopštenju Socijaldemokrata.

Bonus video: