Milatović: Sjednica Glavnog odbora PES-a nije zakazana na principima etike i zajedništva

"Mislim da vam taj odgovor dovoljno govori o mom stavu", kazao je zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad novinarima

91410 pregleda 589 reakcija 329 komentar(a)
Milatović u Tivtu, Foto: Mediabiro/Youtube
Milatović u Tivtu, Foto: Mediabiro/Youtube

Zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad, novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, kazao je da jučerašnja sjednica Glavnog odbora te stranke nije sazvana ni na etičkom, ni na principu zajedništva.

Milatović je novinarima u Tivtu saopštio da se Crna Gora nalazi u procesu demokratizacije društva, i podsjetio na, kako je kazao, pobjedu iz avgusta 2020. godine, izbore u Podgorici u oktobru prošle godine, i pobjedu na predsjedničkim izborima 2.aprila.

“Mislim da nije ključno pitanje nastupa na izborima, ja bih više naveo način na koji je došlo do zakazivanje jučerašnje sjednice Glavnog odbora. To nije urađeno ni na etički, ni na način zajedništva. Mislim da vam taj odgovor dovoljno govori o mom stavu”, kazao je Milatović, prenosi Portal RTCG.

On je kazao da je pobjeda na predsjedničkim izborima 2. aprila prebrzo ispuštena.

Milatović je istakao da će kao predsjednik države uvijek slati poruke etike, jedinstva i zajedništva.

Kazao i da se u Crnoj Gori mora prestati razmišljati u uskopartijskim interesima.

“Prosperitet Crne Gore dolazi snažnim moralnim načelima i zajedništvom i to su poruke na kojima sam ja dobio podršku 60 odsto građana i od kojih ja odustati neću. U narednom priodu politički proces će sigurno biti dinamičan i mislim da smo prebrzo ispustili pobjedu od 2. aprila”, poručio je Milatović.

"Čini mi se da smo prebrzo ispustili ovu zaista istorijsku veliku pobjedu koju smo imali od 2. aprila gdje je upravo etikom i zajedništvom pobijeđen jedan tridesetogodišnji diktatorski režim. Plašim se da upravo neko ne želi da koristi iste principe kako bi dodatno se pobijedila zaostavština simbola ovog kvazi diktatorskog režima", rekao je Milatović.

Sjednica Glavnog odbora Pokreta Evropa sad održana je sinoć u 18 sati, a jednoglasno je odlučeno da nastupe samostalno na parlamentarnim izborima i da nosilac liste bude predsjednik stranke Milojko Spajić. Odlučivano je bez prisustva drugog čovjeka partije Jakova Milatovića. Pritom, nije uvažen njegov zahtjev da sjednica bude odgođena.

Milatović je u srijedu otišao u Tivat, gdje je gost Western Balkans ESG samita i predviđeno je njegovo dvodnevno učešće. Biće i jedan od glavnih govornika, kao nedavno izabrani predsjednik države.

Bonus video: