Radović: Ovo je teatar apsurda i bahatosti, Jovanović unizio funkcionere u Opštini Budva

"Prosto je nepojmljivo da neko sebi da za pravo da jedino i isključivo on ima mogućnost javne riječi i mišljenja, pritom kao po siciljanskom zakonu "omerte" (zakon ćutanja) uslovi ćutanjem sve funkcionere jednog grada", kazao je Radović

10959 pregleda 20 komentar(a)
Radović, Foto: Luka Zeković
Radović, Foto: Luka Zeković

Lider budvanskih Demokrata Krsto Radović nazvao je teatrom apsurda i bahatosti dešavanja u Opštini Budva, a postupak predsjednika Skupštine te Opštine (SO) Nikole Jovanovića uporedio sa silijanskim zakonom ćutanja, kojim je unizio funkcionere u lokalnoj administraciji.

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović kazao je da zaposleni u Opštini i lokalnim preduzećima neće na vrijeme primiti aprilsku platu. U Opštini Budva radi oko hiljadu osoba.

Funkcionisanje tog grada je u blokadi nakon hapšenja predsjednika Opštine Mila Božovića koji se nalazi u pritvoru, a Jovanović je kazao da u odsustvu Božovića jedino on može dati izjave za medije.

"Kao ljudi od demokratskog kapaciteta uvijek smo se zalagali za apsolutnu transparentost u radu svih državnih i javnih preduzeća, apsolutno uvažavajući nezavisnost u radu svih funkcionera i rukovodioca kako na državnim tako i na lokalnom nivou", naveo je Radović na svom Fejsbuk profilu, komentarišući tekst objavljen u "Vijestima" da je predsjednik SO Nikola Jovanović dopisom upozorio službenike da ne smiju medijima davati izjave bez njegovog dopuštenja.

"Prosto je nepojmljivo da neko sebi da za pravo da jedino i isključivo on ima mogućnost javne riječi i mišljenja, pritom kao po siciljanskom zakonu 'omerte' (zakon ćutanja) uslovi ćutanjem sve funkcionere jednog grada. Na taj način unižene su i institucije i sami finkcioneri i rukovodioci kao slobodni građani! Dakle, nema plate a grad blokiran…. Ovakva bahatost i teatar apsurda nikada još nisu viđeni!", naveo je Radović.

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović je uhapšen 13. aprila, a Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnjiči ga za stvaranje kriminalne organizacije i šverc kokaina.

Tokom saslušanja negirao je optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Bonus video: