Mustafić izabran za novog predsjednika Bošnjačkog vijeća, Šahmanović potpredsjednik, Nurković stekao uslove za penziju

Mustafić je zahvalio na povjerenju i kazao da ce posvećeno raditi na institucionalnom jačanju Vijeća i njegovom pozicioniranju u odnosu prema državnim institucijama

3942 pregleda 6 komentar(a)
Bošnjačko vijeće, Foto: Bošnjačko vijeće
Bošnjačko vijeće, Foto: Bošnjačko vijeće

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) i profesor književnosti Suljo Mustafić izabran je za novog predsjednika Bošnjačkog vijeća (BV), dok je za potpredsjednika izabran Bejto Šahmanović.

Iz BV je saopšteno da su Mustafić i Šahmanović na ove funkcije izabrani na današnjoj sjednici održanoj u Rožajama.

"Dosadašnji predsjednik BV u Crnoj Gori Ejup Nurković stekao je uslove za penziju", ističe se u saopštenju.

Mustafić je zahvalio na povjerenju i kazao da ce posvećeno raditi na institucionalnom jačanju Vijeća i njegovom pozicioniranju u odnosu prema državnim institucijama.

"Biti predsjednik BV je najveća čast i privilegija za pripadnika bošnjačkog naroda i vjerujem da ćemo zajednički graditi Vijeće otvoreno za sve politike, pojedince i inicijative. Zajednički cemo raditi na afirmaciji manje brojnih naroda , njihovim pravima i učešcu u društvenim procesima u našoj državi Crnoj Gori", kazao je Mustafić.

Šahmanović je kazao da će, pored ostalog njegove aktivnosti biti usmjerene ka motivaciji mladih ljudi da preuzmu inicijativu u društvenim procesima, u saradnji sa intelektualnom elitom.

Iz BV su kazali da su na sjednici usaglašene su i aktivnosti BV u susret Popisu stanovništva.

Bonus video: