CGO: AZLP kontrolisala šest od sedam podnosilaca kandidatura za predsjedničke izbore, da kažu kojeg nijesu

"U obavještenju se navodi i da je dio subjekata nadzora, među kojima su Ujedinjena Crna Gora, Socijaldemokratska partija Crne Gore i Demokratska Crna Gora, do sada potpisao i Agenciji vratio tri zapisnika"

7684 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je da su nakon upućenih inicijativa i niza urgencija, primili obavještenje od Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP) u kojem se navodi da su inspekcijski nadzori izvršeni kod šest od sedam podnosilaca kandidatura za održane predsjedničke izbore, a radi utvrđivanja zakonitosti prikupljanja potpisa podrške.

"U obavještenju se navodi i da je dio subjekata nadzora, među kojima su Ujedinjena Crna Gora, Socijaldemokratska partija Crne Gore i Demokratska Crna Gora, do sada potpisao i Agenciji vratio tri zapisnika. Po prijemu ostalih zapisnika, isti će biti proslijeđeni CGO-u kao podnosiocu ovih inicijativa", ističe se u saopštenju.

Iz CGO su dodali da nije poznato ko je subjekat kod kojeg nadzor još uvijek nije izvršen, niti su dati razlozi za ovo kašnjenje, zbog čega pozivaju AZLP da javno saopšti ime ovog subjekta i razloge odlaganja, posebno jer je u toku prikupljanje potpisa za parlamentarne izbore.

Bonus video: