Bečić: Crna Gora i Njemačka dijele slične ciljeve, a saradnja će biti ključna za ostvarenje

Bečić je istakao važnost zaštite i unapređenja demokratskih vrijednosti i principa, kao i potrebu za daljim usklađivanjem sa standardima EU

1653 pregleda 5 komentar(a)
Učesnici sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora
Učesnici sastanka, Foto: Demokratska Crna Gora

Crna Gora i Njemačka dijele slične ciljeve, a saradnja između ove dvije prijateljske zemlje će biti ključna za ostvarenje tih ciljeva'', saopštio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da su Bečić i generalni sekretar te partije Boris Bogdanović razgovarali sa poslanicima njemačkog parlamenta Bundestaga Tilmanom Kubanom i Janom Metzlerom, te sa poslanicom pokrajinskog parlamenta Donje Saksonije, Elen Demut, gradonačelnikom Gelersena Stefenom Gertnerom i gradonačelnikom Binenbitela, Merlinom Frankeom.

"Sagovornici su se usaglasili da je saradnja između Crne Gore i Njemačke ne samo ključna, već i presudna za dalji napredak i razvoj u svim oblastima značajnim za pristupanje Crne Gore EU. Upravo zbog toga, ovaj susret je predstavljao važnu priliku za produbljivanje međusobne saradnje i jačanje veza između naših zemalja", ističe se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da je Bečić istakao važnost zaštite i unapređenja demokratskih vrijednosti i principa, kao i potrebu za daljim usklađivanjem sa standardima EU.

"Ove vrijednosti su temelj naših društava i međusobna podrška u njihovoj zaštiti nam je neophodna. Uz to, Crna Gora i Njemačka dijele slične ciljeve, a saradnja između ove dvije prijateljske zemlje će biti ključna za ostvarenje tih ciljeva'', rekao je Bečić.

"Nastavljamo da se usredsređujemo na dalji razvoj naših zemalja i naših odnosa. Odlučni smo u namjeri da produbimo našu saradnju i zajednički radimo na ostvarenju naših zajedničkih ciljeva'', zaključili su sagovornici tokom susreta.

Bonus video: