Bečić: Gubitak života u Srbiji ostavio ranu u srcima u Crnoj Gori, predlažem da Vlada proglasi dane žalosti

"Neka naši narodi budu ujedinjeni u ovim teškim trenucima kako bi prebrodili ove stravične događaje. Saučešće predsjedniku Republike Srbije, porodicama i prijateljima preminulih", naveo je Bečić

4593 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić je kazao da predlaže da Vlada Crne Gore proglasi dane žalosti i na taj način oda počast svim žrtvama zločina u susjednoj Srbiji.

"Duboko smo potreseni tragedijama koje su zadesile Republiku Srbiju. Gubitak života i među njima najmlađih ostavio je trajnu ranu u srcima svih nas u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Demokrata.

Bečić je to kazao povodom događaja u kojem je trinaestogodišnji K. K., ubio osam učenika i radnika obezbjeđenja Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u centru Beograda i ranio šestoro učenika i nastavnicu, nakon čega je prebačen Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu u tom gradu.

Kako kaže, sada više nego ikada, moramo pokazati brigu i pažnju prema našoj braći i sestrama i našim prijateljima, prema njihovim bolu i tuzi.

"Kao njihovi susjedi, moramo biti podrška građanima i Republici Srbiji koja je pogođena ovim nezapamćenim tragedijama", istakao je Bečić.

Dodaje da je ovo vrijeme za jedinstvo, solidarnost i brigu o našim prijateljima i komšijama.

"Neka naši narodi budu ujedinjeni u ovim teškim trenucima kako bi prebrodili ove stravične događaje. Saučešće predsjedniku Republike Srbije, porodicama i prijateljima preminulih", zaključio je Bečić.

Srbiju je sinoć zadesila još jedna tragedija, nakon što je masovni ubica ubio osam i ranio 14 osoba, a on je kako se sumnja pucao na mještane više sela u opštini Mladenovac iz automatskog naoružanja.

Osumnjičeni za oružani napad u selu Dubona kod Mladenovca, 21-godišnji U.B. uhapšen je u okolini Kragujevca, saopštilo je jutros Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

On se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: