Abazović: Podržavam da imamo veliki centristički blok, izbori vjerovatno 11. juna

"Vjerovatno će se izbori održati 11. juna, ali to nije pitanje za mene. Najvažnija stvar je da se svako demaskira. Sva svoje obećanja smo izvršili. Mislim da građani to cijene", rekao je Abazović

32832 pregleda 70 reakcija 71 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore i lider Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović, kazao je danas da je njegova partija spremna za predstojeće parlamentarne izbore.

"Vjerovatno će se izbori održati 11. juna, ali to nije pitanje za mene. Najvažnija stvar je da se svako demaskira. Sva svoje obećanja smo izvršili. Mislim da građani to cijene. Što se tiče izborne liste, ostalo je još nekoliko stvari u vezi toga. Podržavam da imamo veliki centristički blok. Na prethodnim izborima bili smo dio liste 'Crno na bijelo', i ovo sada je nastavak tog građanskog koncepta", kazao je Abazović novinarima nakon događaja na kom su predstavljeni rezultati koje je Vlada postigla u prethodnih godinu.

Povodom svog razgovora u Londonu s odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem, Abazović je rekao da to nije problematično, jer je Knežević "slobodan u Engleskoj".

"Knežević je otvorio Pandorinu kutiju korupcije u Crnoj Gori, on je vizuelizovao korupciju, pokrenuo važan točak... Pozivam ga da dođe u Crnu Goru i saopšti sva saznanja koja ima. Možda se on za neke ljude skriva, ali je on svaki dan na društvenim mrežama, nastupa u medijima... Rekao mi je da se plaši za bezbjednost u Crnoj Gori, a ja sam mu kazao da uputi dopis našin organima", rekao je Abazović.

On je, između ostalog, rekao da je Crna Gora na pravom putu, i da je bliža Evropskoj uniji (EU) nego što je bila.

"Nema više političkih monopola. Kad je riječ o Otvorenom Balkanu, moj stav je poznat - mislim da Crna Gora treba da bude dio regionalnih inicijativa", rekao je Abazović.

Upitan da li će aktivnosti Vladi usporiti u susret izborima i da li smatra da je to zloupotreba jer je Vlada "pala" i nema legitimitet, Abazović je rekao da ništa od dobrih rezultata ne bi bilo da je izvršna vlast usporila s radom.

"Svi radimo punom parom i svi ministri treba da rade do kraja. Biće mnogo aktivnosti, izbori neće zaustaviti rad Vlade. Moramo da radimo, a što neko bez posla priča po Fejsbuku - treba malo da uđe u našu kožu. Mi ne možemo da stanemo, želim da motori Vlade ostanu upaljeni do kraja u šestoj brzini i da onda uđemo u pit-stop", naveo je Abazović.

Na pitanje zašto nije pokrenuo smjenu ministara iz Bošnjačke stranke koji su glasali za pad Vlade, kazao je da tu pravi razliku u odnosu na smijenjene ministre iz Socijaldemokratske partije (SDP), koji su takođe "srušili" njegov kabinet

"Kolege iz BS nisu imale taj pristup da ruše sve što Vlada radi. U suprotnom, ja bih to pokrenuo. Ne mogu da ih stavim u istu ravan s ministrima iz SDP-a koji su sve minirali. Kad smo se oslobodili tih ministara, Vlada je radila kao violina", rekao je Abazović.

Premijer je ocijenio da je "jako zadovoljan radom Vlade".

"Radili smo punom parom, u šestoj brzini. Možda je vrijeme da sad Vlada uđe u pit-stop. Nikad bolji rezultati u ekonomiji. Za Crnu Goru nema nikakve zime. Moramo da odradimo sezonu, najave su odlične. Nastavak izgradnje auto-puta, Luka Bar i drugi projekti", zaključio je.

Bonus video: