Nikčević podnijela ostavku na funkciju predsjednice tivatskog DPS-a

Nikčević će i pored ostavke na mjesto čelnice OO DPS, kako saznajemo, za sada, nastaviti svoju odborničku funkciju u tivatskom parlamentu

25717 pregleda 45 reakcija 45 komentar(a)
Nikčević, Foto: DPS
Nikčević, Foto: DPS

Predsjednica Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Tivtu Dubravka Nikčević podnijela je večeras ostavku na tu funkciju.

U pokušaju da u direktnoj komunikaciji sa Nikčević, saznamo razloge njene ostavke na čelu, iako opozicione, ali po broju odbornika, pojedinačno najjače partije u Tivtu, dobili smo kratak komentar da se radi o ličnoj odluci o čemu je večeras obavijestila organe partije.

Ona je ovu svoju odluku koju je saopštila partijskim kolegama na večerašnjem sastanku Izvršnog odbora OO DPS Tivta obrazložila "određenim razlikama u pristupu sveukupnom partijskom djelovanju" na državnom nivou.

Nikčević je došla na čelo OO DPS krajem oktobra 2021. godine. Tivatski odbor partije preuzela je nakon poraza DPS na lokalnim izborima 30. avgusta 2020. u stanju skoro pa rasula u koje su ga doveli dotadašnji gradinačelnik Siniša Kusovac sa svojim lošim i aferama obilježenim vođenjem Tivta, odnosno autoritarna i centrali partije u Podgorici slijepo poslušna dotadašnja predsjednica OO DPS Jovanka Laličić.

Nikčević je iz tako nezavidne početne pozicije uspjela da u relativno kratko vrijeme revitalizuje lokalni odbor, "očisti ga" od većine starih, kompromitovanih i "potrošenih" kadrova i dovede više novih lica na odborničku listu.

Kao nositeljka liste "Prava stvar za Tivat svih nas - Koalicija DPS, SD, SDP, LP" na oktobarskim lokalnim izborima, Nikčević je došla do pojedinačno, najvećeg broja mandata u SO Tivat ali ipak nedovoljnog da bi osujetila dotadašnju lokalnu vlast čija je okosnica bila građanska lista Narod pobjeđuje, da ponovno okupljena u proširenom sastavu, dođe do skupštinske većine i zadrži vlast u Tivtu.

Kako saznajemo, Nikčević će i pored ostavke na mjesto čelnice OO DPS, za sada, nastaviti svoju odborničku funkciju u tivatskom parlamentu.

Bonus video: