Bečić: Evropa ostaje primjer saradnje i zajedničkog rješavanja problema

"Dan Evrope da nam bude podsjetnik na našu bogatu kulturnu baštinu i raznovrsnost koju trebamo njegovati i slaviti, a naša posvećenost evropskim vrjednostima bude vodilja na našem putu ka daljem napretku i prosperitetu"

3252 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Bečić, Foto: Screenshot/Youtube/Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Screenshot/Youtube/Demokratska Crna Gora

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je Dan pobjede i Dan Evrope, 9. maj, kojim se obilježava pobjeda nad fašizmom kao i ideologijom zla, ali i dan ujedinjenja Evrope i stvaranje novog poretka koji će garantovati mir, slobodu i dostojanstvo svih građana evropskog kontininenta.

"Ovaj datum nam je istovremeno i putokaz da odlučno gradimo temelje jedinstvene evropske zajednice, iz koje crpimo snagu da prevaziđemo izazove i ostvarimo napredak u mnogim oblastima. U svijetu koji se suočava sa brojnim izazovima, Evropa ostaje primjer saradnje i zajedničkog rješavanja problema", naveo je Bečić.

Kroz evropsku solidarnost, kako je istakao, uspijevamo da pružimo podršku onima kojima je najpotrebnija, da se suočimo sa globalnim izazovima kao što su klimatske promjene ili migracije, i da izgradimo održive temelje za buduće generacije.

"Dan Evrope da nam bude podsjetnik na našu bogatu kulturnu baštinu i raznovrsnost koju trebamo njegovati i slaviti, a naša posvećenost evropskim vrjednostima bude vodilja na našem putu ka daljem napretku i prosperitetu. Srećan Dan Evrope", naveo je Bečić.

Bonus video: