Leković: Najveće isplate na ime štete za neiskorištene odmore Opština Bar vršila u izbornim godinama

"Jasno je da pravo na odmor predstavlja neotuđivo pravo svakog radnika koje je propisano Zakonom, međutim nije jasno kako je i zašto to pravo uskraćeno ako je uskraćeno i u konačnom ko je odgovoran za nastalu štetu od preko 100 hiljada eura". kazao je Leković

6362 pregleda 51 reakcija 9 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Opština Bar je od 2018. godine do danas isplatila 106.951,6 eura na ime naknade štete za neiskorištene godišnje odmore zaposlenima u ovoj lokalnoj samoupravi, saopštio je danas Momčilo Leković, odbornik Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine (SO) Bar.

On je dodao da to pokazuju podaci koje je u odgovoru na postavljeno odborničko pitanje dobio od nadležnog sekretarijata za finansije.

"Naročito je simptomatično to što su najveće isplate vršene u izbornim godinama, pa je 2018. godine isplaćeno 19.367,94 eura, 2020. godine 16.746,55 eura, dok je tokom 2022. godine isplaćeno čak 43.291,22 eura. 2019. i 2021. godine isplaćeno je 10.378,14 eura odnosno 9.335,11 eura. Biće jako zanimljivo vidjeti o kojim zaposlenima je riječ odnosno po kojem osnovu je istima prestao radni odnos u Opštini, kao i tokom čijeg mandata su se desili propusti zbog kojih je Opština bila u obavezi isplatiti preko 100 hiljada eura za četiri godine. Biće zanimljivo i otkriti da li su ovi postupci vođeni preko Agencije za mirno rješavanje sporova ili se radi o sudskim postupcima", istakao je Leković u saopštenju.

Odgovor na odborničko pitanje
foto: Demokratska Crna Gora

On je kazao da su se i ranijih godina oglašavali nezadovoljni bivši funkcioneri barskog DPS-a (Demokratska partija socijalista) koji su najavljivali podnošenje tužbi za povrijeđena prava tokom njihovog angažmana u barskoj Opštini.

"Jasno je da pravo na odmor predstavlja neotuđivo pravo svakog radnika koje je propisano Zakonom, međutim nije jasno kako je i zašto to pravo uskraćeno ako je uskraćeno i u konačnom ko je odgovoran za nastalu štetu od preko 100 hiljada eura. Odgovore na ta pitanja tražiću od predsjednika i nadležnog sekretara Opštine Bar", kazao je Leković.

Bonus video: