Smjena partijaca u Podgorici

Skupština glavnog grada danas bira upravne odbore preduzeća čiji je osnivač

24543 pregleda 69 reakcija 62 komentar(a)
Predložena za Savjet JU “Muzeji i galerije”: Marina Jočić, Foto: BORIS PEJOVIC
Predložena za Savjet JU “Muzeji i galerije”: Marina Jočić, Foto: BORIS PEJOVIC

Skupština glavnog grada danas bi trebalo da usvoji odluke kojima će se promijeniti sastav upravnih odbora preduzeća čiji je osnivač da raspravlja o strateškom planu razvoja Podgorice do 2025. godine a na dnevnom redu je i izbor potpredsjednika lokalnog parlamenta.

Prema informacijama “Vijesti” za to mjesto predložen je kandidat Demokrata Branko Vuković.

Odbor za izbor i imenovanja predložio je juče sastave odbora preduzeća, dok bi jutros, prije početka plenuma, trebalo da predloži direktore javnih ustanova i članove Opštinske izborne komisije (OIK) čiji se sastav mijenja nakon izbora.

Za kandidate su predloženi uglavnom zvaničnici tri koalcije, koji čine vlast u Podgorici a koji će zamijenti funkcionere DPS-a i Socijaldemokrata.

Skupština bi danas trebalo da konstatuje ostavke 11 odbornika, među kojima je i novoizabrani predsjednik Jakov Milatović

Za odbor direktora “Parking servisa” predloženi su Dragan Koprivica, Anđela Bulatović, Aleksandar Leković i Vaso Todorović.

Za odbor direktora preduzeća ”Putevi” Vladimir Vujović, Mihailo Čađenović, Koča Đurišić i Slobodan Đukić.

Za predsjednika i članove odbora direktora Vodovoda i kanalizacija predloženi su Mirko Vukčević, Mileta Marko Ivanović, Miodrag Živković i Aleksandar Nišavić.

Za predsjednika i članove odbora direktora “Zelenila” predloženi su Miloš Krstović, Mihailo Ćupić, Mirko Tiodorović i Miloš Radunović.

Ukoliko predlog bude usvojen, odbor direktora “Čistoće” činiće Milan Vukadinović, Aleksandar Rašović, Zemka Striković i Marija Pejović.

Za odbor direktora “Pogrebnih usluga” predloženi su Nikola Terzić, Branko Popović, Velibor Srdanović i Radoica Ivanović.

Odbor direktora Komunalnih usluga mogli bi da čine Ana Dujović, Slavko Radonjić, Ivana Nenezić i Predrag Šćepanović.

Za članove odbora Agencije za stanovanje predloženi su Zdravko Vojinović, Marko Jovetić, Emir Pepeljak i Nebojša Andrejević.

U odboru Agencije za izgradnju i razvoj, ukoliko predlog bude usvojen, naći će se Ivan Maretić, Ivan Knežević, Ismailisufi Nuri, Dalibor Stožinić.

Odbor direktora “Deponije” činiće Radoš Bulatović, Vladimir Kitaljević, Vladimir Bošković i Marija Pavićević.

U odboru direktora “Tržnice i pijace” biće Ervin Kalač, Vanja Popović, Ranko Milić i Radovan Mihailović.

Za članove odbora direktora “Sportskih objekata” predloženi su Esko Muratović, Ivan Kopitović, Petar Dević i Miloš Marović.

Za Savjet Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” predloženi su Bećir Vuković, Novica Đurić, Emilo Labudović i Gorica Vukićević.

Na dnevnom redu je i izbor Savjeta Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice (Dunja Pešić, Darko Pižurica, Dejan Kastratović i Marija Bulajić Škuletić), zatim Savjet JU “Muzeji i galerije” za šta su predloženi Marina Jočić, Iva Vučinić, Milaš Miličić i Nada Muratović.

Za članove Savjeta JU KIC “Budo Tomović” predloženi su Dalibor Vuksanović, Munevera Turković Vučeković, Mirjana Maslovar i Danijela Bušković.

Takođe će se birati i upravni odbori javnih ustanova za brigu o djeci “Dječji savez”, za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci Dnevnog centra za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju.

Prema informacijama “Vijesti”, Građanski biro pripao je Slobodnoj Crnoj Gori, a njime će najvjerovatnije rukovoditi lider te partije Vladislav Dajković.

Pritužbe građana idu Vladislavu Dajkoviću
Pritužbe građana idu Vladislavu Dajkovićufoto: Vijesti

Osim toga, ovoj partiji pripalo je i jedno mjesto u odboru direktora, kao i mjesto pomoćnika direktora.

Bonus video: