CGO: Abazović da obavijesti javnost o zakonskom osnovu najavljene podrške štampanim medijima

Na današnjoj sjednici Vlade usvojena je informacija o potrebi podrške štampanim medijima

3424 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

U interesu svih je da državna pomoć medijima bude zasnovana na jasnim pravilima, poručeno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Iz te nevladine organizacije pozvali su premijera Dritana Abazovića da obavijesti javnost o zakonskom osnovu najavljene podrške štampanim medijima.

Na današnjoj sjednici Vlade usvojena je informacija o potrebi podrške štampanim medijima.

"Vlada Crne Gore i premijer da obavijeste javnost o zakonskom osnovu ove podrške, i da li je za to Vlada zatražila i dobila pozitivno mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije", rečeno je iz CGO.

Podsjetili su da je CGO kritikovao i kada je Vlada Zdravka Krivokapića donijela Odluku o pomoći komercijalnim TV emiterima.

"CGO je kritikovao selektivnu finansijsku podršku medijima i istakao da je u interesu svih da pomoć države medijima mora biti zasnovana na jasnim pravilima", kazali su.

"Kada je riječ o „svjetskim rekordima“ i napretku na listi Reporters sans frontières / Reporters Without Borders / RSF, skrećemo pažnju premijeru da nije sve u brojkama, da postoji i sadržaj, a taj sadržaj nije značajnije promijenjen u odnosu na prethodne godine, u što se i sam mogao uvjeriti ukoliko je pročitao izvještaj u cjelosti", zaključili su iz CGO.

Bonus video: