Funkcioneri Bošnjačke stranke u kampanji Erdogana

Ibrahimović juče trebalo da otputuje za Tursku, Adrović, Pepić i Husović bili na skupu 7. maja

18659 pregleda 303 reakcija 37 komentar(a)
Predizborni miting na aerodromu Ataturk: predstavnici BS-a i Vlade, Foto: RTV Rozaje
Predizborni miting na aerodromu Ataturk: predstavnici BS-a i Vlade, Foto: RTV Rozaje

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Asmir Pepić, koji su funkcioneri Bošnjačke stranke (BS), kao i njihov partijski kolega Enes Husović, učestvovali su na mitingu podrške partiji aktuelnog turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana organizovanom uoči izbora u Turskoj u nedjelju 14. maja.

Predizborni miting vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) održan je 7. maja na aerodromu Ataturk u Istanbulu.

Skup, na kojem je, kako su prenijele agencije, bilo više od 1,7 miliona ljudi, organizovan je uoči parlamentarnih i predsjedničkih izbora 14. maja.

Na predsjedničkim izborima kandidati su Erdogan, Kemal Kiličdaroglu kao predstavnik opozicionog bloka šest stranaka i Sinan Ogan.

Kako prenose agencije, opozicioni kandidat Kemal Kiličdaroglu u anketama neznatno vodi ispred sadašnjeg predsjednika Erdogana.

Birališta će biti otvorena i izvan Turske, u 75 država i 156 predstavništava ove zemlje. Više od 3,41 milion građana registrovano je za glasanje iz inostranstva, piše Al džazira.

Da su Adrović, Pepić i Husović bili na mitingu objavio je portal RTV Rožaje. Husović je sin pokojnog lidera i osnivača BS-a Rafeta Husovića, koji je imao veliku podršku i ugled kod Erdogana.

Iz Ministarstva odbrane su “Vijestima” rekli da Pepić na mitingu vladajuće turske partije nije predstavljao Vladu.

”Gospodin Pepić nije boravio u Turskoj u svojstvu državnog sekretara MOD”, rekli su iz Ministarstva, odgovarajući na pitanja da li je Pepić na mitingu učestvovao kao predstavnik Vlade ili Bošnjačke stranke, na čiji poziv i kakve to veze ima sa Crnom Gorom.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” upućena Adroviću.

”Vijesti” su pitale i o čijem trošku je Adrović boravio u Turskoj i da li je premijer Dritan Abazović obaviješten o njegovom učešću u Erdoganovoj kampanji, ako je predstavljao Vladu.

Iz Bošnjačke stranke nijesu odgovorili na ta pitanja, kao ni na ona da li je potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović juče otputovao u Tursku na poziv Erdogana, koji je povod posjete i da li Ibrahimović podržava Erdogana u kampanji.

Erdogan je političku karijeru počeo u Istanbulu, gdje je bio gradonačelnik ranih 1990-ih prije nego što je postao premijer i predsjednik. Međutim, 2019. njegova je stranka izgubila od opozicije u Istanbulu i glavnom gradu Ankari, čime je okončana 25-godišnja vladavina Erdogana i njegovih prethodnika u ta dva velika grada.

Bonus video: