Mugoša, Nenezić, Canović i Zirojević na listi SD-a, nema Šehovića

"Šehović ostaje na čelu partije, koja će zahvaljujući ovakvom pristupu u naredne četiri godine iznjedriti nova i neka od najprepoznatljivih lica u parlamentu"

24272 pregleda 225 reakcija 49 komentar(a)
Mugoša, Foto: Savo Prelević
Mugoša, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović neće biti na izbornoj listi te partije, koja se odlučila za koalicioni nastup sa DPS, SDP, DUA i LP, na parlamentarnim izborima zakzanim za 11. jun.

"Na predlog i čvrsto insistiranje predsjednika SD Damira Šehovića, koji je danas jednoglasno usvojen na partijskim organima, prvi na listi kandidata za parlamentarne izbore, koja će biti dio šire koalicione liste, biće Boris Mugoša, Branislav Nenezić, Nihad Canović i Nikola Zirojević. Dr Damir Šehović ostaje na čelu partije, koja će zahvaljujući ovakvom pristupu u naredne četiri godine iznjedriti nova i neka od najprepoznatljivih lica u parlamentu", navodi se u saopštenju SD-a.

Dodaje se da je Šehović svoj predlog da se ovog puta on, kao i jedan dio rukovodstva ne nađe na listi, obrazložio "dosljednim insistiranjem da na sopstvenom primjeru pokaže spremnost za dalje podmlađivanje kadra, u smislu i godina i političkog iskustva".

"Zahtijevam od članstva, a znam da imam vašu nepodijeljenu podršku, dalje otvaranje prema mlađim kadrovima ove partije koja neće biti prepoznata po jednom ili dva čovjeka nego plejadi mladih intelektualaca koji stoje iza SD", rekao je Šehović.

On je, navodi se u saopštenju, dodao da "ova partija nikad nije postojala da bi neko primao poslaničku naknadu".

"Već da bi odradila posao, koji nam je posebno važan u ovom društvenom momentu. Uostalom, SD je jedna od rijetkih partija koja je nakon 30. avgusta već dozivjela ozbiljne transformacije, ali ako mislimo da gradimo građansku i evropsku budućnost, sa takvim pristupom moramo da nastavimo. U unutarpartijske rovove se nećemo konzervirati".

Mugoša je bio poslanik u prethodnom sazivu parlamenta, Nenezić je predvodio SD barsku listu na lokalnim izborima, Canović je predsjednik opštine Plav i predsjednik odbora SD-a u Plavu, a Zirojević je portparol SD.

Bonus video: