Ibrahimović pored Erdogana na otvaranju džamije u Istanbulu

"Vijestima" iz Bošnjačke stranke nije odgovoreno da li je Ibrahimović otputovao u Tursku na poziv Erdogana, koji je povod posjete i da li Ibrahimović podržava Erdogana u kampanji

30606 pregleda 54 reakcija 49 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Bošnjačke stranke, potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović boravi u Turskoj, gdje je danas prisustvovao otvaranju novoizgrađene džamije Barbarosa Hajrudin paše.

On je na ceremoniji otvaranja bio na bini pored predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, predsjednika turskog parlamenta Mustafe Sentopa, predsjednik Uprave za vjerska pitanja Ali Erbasa.

Džamija je otvorena uoči predsjedničkih i parlamentarnih izbora koji su zakazani za 14. maj.

Ervin Ibrahimović, Redžep Tajip Erdogan
foto: Reuters

"Vijestima" iz Bošnjačke stranke nije odgovoreno da li je Ibrahimović otputovao u Tursku na poziv Erdogana, koji je povod posjete i da li Ibrahimović podržava Erdogana u kampanji.

Ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Asmir Pepić, koji su funkcioneri Bošnjačke stranke (BS), kao i njihov partijski kolega Enes Husović, učestvovali su na mitingu podrške vladajuće Stranke pravde i razvoja (AKP) koji je održan 7. maja na aerodromu Ataturk u Istanbulu.

Bonus video: