Medojević nosilac, na listi PzP-a i Bošnjak i Radulović, ali neće biti poslanici

"Pripremili smo program koji u fokusu ima ekonomski model koji obezbjeđuje dugoročni održivi rast i efikasno korišćenja prirodnih resursa i ljudskog kapitala", kazao je Medojević

38590 pregleda 91 reakcija 89 komentar(a)
Medojević, Foto: Luka Zeković
Medojević, Foto: Luka Zeković

Predsjedništvo Pokreta za promjene (PzP) je na današnjoj sjednici u Podgorici jednoglasno donijelo odluku o samostalnom nastupu na izborima 11. juna, saopšteno je iz te stranke. Nosilac liste je predsjednik te stranke Nebojša Medojević.

Pokret za promjene će na izborima nastupiti pod sloganom: "Prvo Crna Gora - reforme za spas zemlje".

''Reforme su osnovna misija Pokreta za promjene. Pripremili smo program koji u fokusu ima ekonomski model koji obezbjeđuje dugoročni održivi rast i efikasno korišćenja prirodnih resursa i ljudskog kapitala. Posvetićemo se potrebama socijalno ugroženih građana, izlasku iz siromaštva i podizanju životnog standarda svih građana’’, istakao je Medojević.

On je takođe kazao da je "Program reformi PzP-a superioran i da do sada nije dovoljno promovisan" zbog toga što se prednost davala "pomiriteljskoj politici Demokratskog fronta".

„Očekujemo da će građani lako prepoznati da je Pokret za promjene jedina stranka koja može demontirati bivši režim i sprovesti reforme koje će rezultirati hapšenjem lopova i vraćanjem opljačkanje imovine građanima i državi“, kazao je na Predsjedništvu, između ostalog Medojević.

Pored njega, na listi su i Branko Radulović i Branka Bošnjak, koji će, kako je saopšteno, "odmah po formiranju nove 44. Vlade" podnijeti ostavke na poslaničke funkcije i "tako prepustiti šansu mladima".

Iz PzP-a su naglasili da insistiraju na potrebi dodatnog podmlađivanja i širenja kadrovske liste te stranke, te da se tako na listi nalaze: Boban Stanišić, Milo Popović, Valentina Dabović, Nina Aida Kurpejović, Ratko Đurišić, Aleksandar Lekić, Marija Marsenić i "veliki broj novih i kvalitetnih kandidata".

Poručuju i da će u najkraćem roku predstaviti građanima svoj izborni program koji će se baviti "konkretnim rješenjima neophodnim za goruće probleme" crnogorskog društva.

Bonus video: