Božović će iz pritvora nastaviti da rukovodi Opštinom

Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović kazao je da Opština ima svog izabranog predsjednika i da je to Milo Božović

15401 pregleda 239 reakcija 40 komentar(a)
Jovanović za govornicom: Sa sjednice, Foto: Vuk Lajović
Jovanović za govornicom: Sa sjednice, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović poručio je će aktuleni predsjdenik Opštine Milo Božović, koji je u pritvoru, nastaviti da potpisuje službena dokumenta, te da „na današnji dan ne postoje nikakve zakonske prepreke da Opština Budva, izvršna vlast i zakonodavni dom ne budu potpuno funkcionalni“.

Jovanović je to kazao tokom današnjeg skupštinskog zasjedanja, nakon što je lider budvanskog DPS-a Milan Tičić pozvao sve da se što prije riješi aktuelna situacija, imajući u vidu da je Božoviću produžen pritvor dva mjeseca.

„Pozivam da zbog aktuelne situacije da ne zatvaramo oči i da riješimo situaciju, vidimo da je pritvor aktuelnom predsjedniku Opštine Milu Božoviću produžen. Ostavimo da se njegov pravni tim bavi time, ali 'ajde da izađemo iz ove situacije. Mi smo tu da damo podršku da izađemo ovu sezonu“, kazao je Tičić.

On je uputio kritiku predsjedniku SO Nikoli Jovanoviću da se više ne ponove scene sa prošle sjednice, kada su ljudi „koji su prepoznati kao urlikači“, vrijeđali i vikali, i rekao da se nikada ne smije dozvoliti da "ovaj dom preraste u nešto što ne bi trebalo, u rijaliti šou".

Ivana Lazović (DPS) nadovezala se i upitala je na koji način će u naredna dva mjeseca funkcionisati lokalna uprava, kada je predsjednik Opštine taj koji predlaže odluke koje lokalni parlament razmatra.

Jovanović kazao je da Opština Budva ima svog izabranog predsjednika i da je to Milo Božović, koji je legalno i legitimno izabran.

"Vaša nam pomoć nije potrebna, mi ćemo da nastavimo da funkcionišemo u ovakvim okvirima, onako kako su nam građani dali povjerenje 23. oktobra.

"Vrlo samo jasni bili i na prošloj sjednici Skupštne opštine i kada smo izglasali odluku o zaštiti interesa građana Budva i ostvarivanje prava na lokalnu smaoupravu. Predsjdnik Opštine Milo Božović je dobio rekordnu podršku na prethodnim loklanim izborima. Izborna volja je ta koja odlučuje ko će biti predsjednik Opštine i nema nikakvog drugog razloga da to ne bude, posebno ako imamo u vidu činjenicu da je Viši sud odobrio potpisivanje službenih dokumenata. Na ovaj način izvršna vlast funkcioniše, vidjeli smo da su svi zaposleni dobili plate, kao i javna preduzeća. Predsjednik Opštine će nastaviti da potpisuje službena dokumenta, a samim tim da bude predlagač akata o kojima će ova Skupština da odlučuje i u narednom periodu", naveo je Jovanović.

"Što se tiče vremenskog roka u kojem je to moguće, s obzirom na ovu situaciju, moguće je sve do sljedećih izbora. Ne postoji nijedno zakonsko ograničenje da to tako ne bude, a naravno događaji koji slijede odrediće dalje funkcionisanje Opštine Budva“, istakao je on.

Skupštinsko zasjedanja se nastavlja, a odbornici su usvojili odluku kojom Opština participira sa 80 odsto u troškovima prevoza u međugradskom saobraćaju za učenike sa teritorije opštine Budva.

Bonus video: