GO SNP: Na izbore sa Demosom i DSS, Joković na čelu, na listi nema Đurović, Kovača...

Peto ili šesto mjesto je rezervisano za predstavnika Demosa, a kako je Vijestima potvrdio lider te partije Miodrag Lekić, on neće biti na listi

70694 pregleda 106 reakcija 96 komentar(a)
SNP, Foto: Mediabiro
SNP, Foto: Mediabiro
Ažurirano: 15.05.2023. 20:57h

Glavni odbor (GO) Socijalističke narodne partije (SNP) donio je danas odluku da na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna nastupi u koaliciji sa Demosom i Demokratskom srpskom strankom (DSS).

Prvi na listi prema saznanjima Vijesti biće predsjednik SNP Vladimir Joković.

Ispred te stranka a listi će biti još i Dragoslav Šćekić, Slađana Kaluđerović, Zoran Terzić, Bogdan Božović...

Peto ili šesto mjesto je rezervisano za predstavnika Demosa, a kako je Vijestima potvrdio lider te partije Miodrag Lekić, on neće biti na listi.

Na listi SNP nema funkcionerke te partije i predsjednice Skupštine Danijele Đurović, ministra pravde Marka Kovača, nosioca liste SMP na lokalnim izborima u Podgorici Nebojše Vuksanovića, funkcionera Miloš Rajkovića...

Odluku GO SNP treba da potvrde i organi Demosa i DSS-a.

"Na listi veliki broj novih lica, mladih i perspektivnih, koji su budućnost Crne Gore"

Iz SNP je večeras zvanično saopšteno da će ta partija nastupiti na izborima 11. juna u koaliciji sa Demosom i DSS te da će se na "izbornoj listi naći veliki broj novih lica, mladih i perspektivnih, koji su budućnost Crne Gore".

Iz SNP su kazali i da je "jednoglasno usvojena predložena izborna lista".

SNP, kako su naveli, ostaje otvorena za saradnju sa svim partijama koje Crnu Goru vide kao građansku, pravnu i socijalno odgovornu državu.

"Socijalistička narodna partija još jednom je pokazala, svojim djelovanjem da je ozbiljan stožer demokratskih procesa, da baštini vrijednosti svojih osnivača prije punih 25 godina, ali i da širom otvara vlada mladim, obrazovanim i kvalitetnim ljudima, koji su budućnost SNP-a i Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je sjednica Glavnog odbora protekla u demokratskoj atmosferi razumijevanja i poštovanja, te da su svi iskazali punu posvećenost daljoj borbi za demokratsku i prosperitetnu Crnu Goru.

Na sjednici GO čulo se da je SNP za svoje dvije i po decenije postojanja prošao kroz turbulentna vremena kao i da su pretrpjeli brojne udare.

"Kao i uvijek do sada, tako i danas, SNP ostaje posvećen svim vrijednostima koje nas vode naprijed. Mnogo je toga urađeno, ali mnogo toga je još pred nama, i mi smo spremni", poručili su iz SNP-a nakon sjednice GO.

Bonus video: