Šehović objavio listu kandidata SD za poslanike: Mugoša, Nenezić, Canović, Zirojević, Nišić, Lekić...

SD će na izborima nastupiti u koaliciji sa Demokratskom partijo socijalista (DPS), Liberalnom partijom (LP) i Demokratskom unijom Albanaca (DUA), a lista će nositi naziv "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada! - Danijel Živković"

13750 pregleda 17 komentar(a)
Šehović, Foto: SD
Šehović, Foto: SD

Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović objavio je danas na Tviteru listu kandidata za poslanike te partije na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna.

SD će na izborima nastupiti u koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Liberalnom partijom (LP) i Demokratskom unijom Albanaca (DUA), a lista će nositi naziv "Zajedno! Za budućnost koja ti pripada! - Danijel Živković".

Nosilac liste je vršilac dužnosti šefa DPS-a Danijel Živković.

Šehović je naveo da je lista SD ujedno i potvrda njegove čvrste posvećenosti nastavku reformskih iskoraka u partiji, kao i daljem podmlađivanju i širenju kadrovske ponude, koju je prije godinu i po dana najavio na partijskom Kongresu, "ne slučajno održanom pod sloganom #ZaNovoVrijeme".

"Zahvalan sam kolegama iz Glavnog odbora i Predsjedništva koji su pružanjem jednoglasne podrške listi koju sam predložio pokazali da su jednako kao i ja uvjereni da će: Boris Mugoša, Bane Nenezić, Nihad Canović, Nikola Zirojević, Irma Nišić, Miloš Čelanović, Milica Lekić, Ćazim Hodžoć i Ivana Raščanin-Radičević, na najbolji mogući nači u kampanji reprezentovati i SD i istinsku građansku i evropsku, odnosno emancipatorsku politiku na kojoj od osnivanja stabilno i dosljedno insistiramo", poručio je Šehović.

SD
foto: SD

Šehović je izrazio očekivanje da će oni koji među njima budu izabrani za poslanike u novom sazivu Skupštine, biti sigurno glas pristojne i civilizovane Crne Gore, "kojima je, jednako kao i svima nama iz rukovodstva partije, pristojnost, kompetentnost, ali i beskompromisnost kada je riječ o interesima države i njenim temeljnim vrijednostima, apsolutni prioritet".

Bonus video: