Abazović potpisao Deklaraciju o podršci Ukrajini u uspostavljanju registra štete izazvane agresijom Rusije

"Vjerujem da je Vlada pokazala veliku odgovornost u prethodnom periodu i da je ostvarila odlične rezultate koji vrednuju naši evropski partneri"

4607 pregleda 22 reakcija 13 komentar(a)
Abazović na Samit Savjeta Evrope u Rejkjaviku, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović na Samit Savjeta Evrope u Rejkjaviku, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Dritan Abazović potpisao je Deklaraciju o podršci proširenom parcijalnom ugovoru o registru štete izazvane agresijom Rusije protiv Ukrajine, koja je uspostavljena u institucionalnom okviru Savjeta Evrope.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Abazović je Deklaraciju potpisao drugog dana 4. Samita predsjednika država i vlada Savjeta.

Tim povodom, dodaju iz Vlade, Abazović je istakao da je Crna Gora stala rame uz rame uz ostale članice Savjeta Evrope u želji da promoviše nove vrijednosti, solidarnost širom Evrope, ali i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, borbu za slobode medija, ljudskih prava...

"Vjerujem da je Vlada pokazala veliku odgovornost u prethodnom periodu i da je ostvarila odlične rezultate koji vrednuju naši evropski partneri i možemo poslužiti kao primjer kako se u prethodne dvije godine menadžiralo kada je u pitanju suzbijanje organizovanih kriminalnih grupa i saradnja sa organizacijama koje su nam u tome pomogle, kao što su Europol i Interpol i brojni drugi međunarodni partneri", rekao je Abazović.

Naveo je da vjeruje da je Crna Gora na pravom putu.

"Osjeća se vibracija od svih ostalih država koje snažno podržavaju naš evropski put i vide koliko snažno se naša država trudi da postigne rezultate koje više niko je može da ospori", zaključio je Abazović.

Bonus video: