Proglašene liste DPS-a, Demokrata i Ure, BS-a i HGI-ja, a vraćene na doradu SDP-a, "Da. Mi možemo" i "La casa de papel"

Listi SDP-a, čiji je nosilac Nikola Đurašković, nedostaje, između ostalog, 360 potpisa podrške građana

48014 pregleda 26 reakcija 24 komentar(a)
Sa današnje sjednice DIK-a, Foto: Nikola Dragaš
Sa današnje sjednice DIK-a, Foto: Nikola Dragaš
Ažurirano: 17.05.2023. 22:40h

Državna izborna komisija (DIK) danas je utvrdila i proglasila izborne liste koalicije okupljeno oko Demokratske partije socijalista (DPS), koalicije Demokrata i Građanskog pokreta (GP) URA, listu Bošnjačke stranke (BS), te listu Hrvatske građanske inicijative (HGI).

DIK je vratio na doradu listu Socijaldemokratske partije (SDP), listu koalicije "Da. Mi možemo! Za građansku Crnu Goru" i listu "La casa de papel".

Listi SDP-a, čiji je nosilac Nikola Đurašković, nedostaje, između ostalog, 360 validnih potpisa podrške građana.

Listi "Da. Mi možemo! Za građansku Crnu Goru" čija je nositeljka Dragica Perović Ivanović, fali 170 potpisa, a među svaka četiri kandidata za poslanike ne nalazi se najmanje jedan pripadnik manje zastupljenog pola (muškog).

Lista "La casa de papel" vraćena je na doradu jer DIK nije mogao da zaključi koga ona zastupa. U izbornoj prijavi piše da zastupa italijansku manjinu, a u programskim ciljevima i hrvatsku zajednicu.

DIK-u je predato ukupno 17 izbornih lista.

Ranije je potvrđena lista Narodnog pokreta "Pravda za sve", na čijem je čelu Vladimir Leposavić, dok su prethodno na doradu vraćene liste Pokreta za promjene (PzP) i Preokreta. Tim listima teče rok za otklanjanje nedostataka.

Vanredni parlamentarni izbori zakazani su za 11. jun.

Bonus video: