Borovinić Bojović i Dačić: Period nesporazuma i nerazumijevanja ostaviti iza sebe

Istakli su i kako Crna Gora i Srbija, odnosno Podgorica i Beograd, treba da se okrenu bliskoj saradnji koja je prirodna, logična i neophodna

12909 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Borovinić Bojović i Dačić, Foto: PG Biro
Borovinić Bojović i Dačić, Foto: PG Biro

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović i prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivica Dačić saglasili su se da dvije države i dva glavna grada treba da ostave iza sebe period nesporazuma i nerazumijevanja.

To se navodi u saopštenju koje je medijma dostavljeno iz Glavnog grada, a nakon što su se Borovinić Bojović i Dačić sastali u Beogradu.

U saopštenju se dodaje i da su istakli kako Crna Gora i Srbija, odnosno Podgorica i Beograd, treba da se okrenu bliskoj saradnji koja je prirodna, logična i neophodna.

"Dačić je izrazio je spremnost da i lično i institucionalno pruži svaku pomoć i podršku kako bi se saradnja Podgorice i Beograda uzdigla na najviši nivo", naovode u saopštenju.

Iz Glavnog grada zaključuj da je Borovinić Bojović zahvalila na srdačnoj dobrodošlici i da je iskazala uvjerenje da će se saradnja i na državnom i na lokalnom nivou vratiti na pravi kolosijek.

Bonus video: