Mišel Đukanoviću: Kako se tvoj mandat bliži kraju, dozvoli mi da izrazim zahvalnost za odličnu saradnju...

"Čvrsto vjerujem da je budućnost Crne Gore i čitavog Zapadnog Balkana u EU", poručio je Mišel

14008 pregleda 31 reakcija 18 komentar(a)
Mišel, Foto: Reuters
Mišel, Foto: Reuters

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel uputio je pismo predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, nakon njegove čestitke povodom Dana Evrope, u kojem je zahvalio Đukanoviću za odličnu saradnju i snažnu pro-evropsku orjentaciju Crne Gore, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

"Ovaj dan pripada svima nama, građanima Evropske unije, sadašnjim i budućim državama članicama. On nas inspiriše i motiviše da gradimo najbolju moguću Evropu, za nas i našu djecu. Čvrsto vjerujem da je budućnost Crne Gore i čitavog Zapadnog Balkana u EU. Potrebni smo jedni drugima, i samo zajedno se možemo suočiti sa brojnim izazovima današnjice. Kako se tvoj mandat bliži kraju, dozvoli mi da izrazim svoju zahvalnost za odličnu saradnju tokom godina i za snažnu pro-evropsku orjentaciju Crne Gore, uključujući puno usaglašavanje sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU. S najvišim uvažavanjem i najboljim pozdravima", poručio je Mišel.

Inauguracija novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića održaće se u subotu u Skupštini Crne Gore. On će tada položiti zakletvu i tako stupiti na dužnost predsjednika.

Bonus video: