Knežević: Kao premijer potpisao bih Odluku o povlačenju priznanja države Kosovo i Metohija

Prema njegovim riječima politički je "profitabilno" ćutati o Kosovu i Metohiji tokom izbora

18987 pregleda 164 reakcija 120 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

"Nije nikakva tajna da bih, ako bi bio izabran za premijera, sa najvećom čašću potpisao Odluku o povlačenju priznanja tzv. države Kosovo i Metohija", kazao je nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević.

Prema njegovim riječima politički je "profitabilno" ćutati o Kosovu i Metohiji tokom izbora.

"Profitabilno je prihvatati tuđe stavove kao svoje, nositi tuđe glave kao svoje, obuvati tuđe cipele kao svoje ma koliko one žuljale i ma koliko boljela ta glava i praviti se da je sve u najboljem redu. Jer kad se završe izbori i prebroje glasovi, onda će neko umjesto kod naroda i u Skupštinu da ode u neku od ambasada i da pita "Šta da radimo sa koalicijom za Budućnost Crne Gore, jer oni neće da priznaju Kosovo i Metohiju", dodao je Knežević.

Učenici srednjih škola su, kako on smatra, vratili vjerovanje da "ništa nije izgubljeno u Crnoj Gori".

"I kad sam pomislio kud ide naša prosveta, obrazovanje i osjećaj za istoriju, i kada sam pomislio da, onako pjesnički, je sve opet zatamnjeno i izgubljeno kao u vremenu Zaharija Orfelina, danas su učenici srednjih škola u Podgorici vratili onu luču vjerovanja da ništa nije izgubljeno u Crnoj Gori, i da se što ljepše moglo desiti, teško bi se moglo objasniti", zaključio je Knežević.

Bonus video: