Budvanska URA: Nadležni da poštuju državne simbole i praznike obilježavaju kako dolikuje

Iz budvanskog odbora GP URA izrazili negodovanje povodom neobilježavanja državnog praznika u toj opštini

6257 pregleda 57 reakcija 23 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Budvanski odbor Građanskog pokreta URA negodovao je zbog neobilježavanja državnog praznika, 21. maja - Dana nezavisnosti Crne Gore u toj opštini.

“Budva pripada Crnoj Gori i Crna Gora je Budva. Zato izražavamo negodovanje povodom neobilježavanja državnog praznika 21. maja dana kada se 2006. konačno obnovila nezavisnost. Ovo je jedan od najvažnijih državnih praznika, koji je prošao bez istaknutih državnih obilježja. Mjera patriotizma svakako nije ogrtanje zastavama i besciljno barjačenje, ali državni praznici moraju se obilježavati dostojanstveno i kako dolikuje - isticanjem državnih simbola kako je to zakonom predviđeno s iskazanim poštovanjem i emocijom koju treba njegovati kod svih građanki i građana Crne Gore. Smatramo da se ljubav prema domovini iskazuje na različite načine - plaćanjem poreza, borbom protiv korupcije i kriminala, podizanjem životnog standarda, ali ništa manje i poštovanjem grba, himne i zastave”, navode u toj partiji.

Naglašavaju da je u Budvi 21. maj osvanuo bez ijedne zastave, bez znaka da je državni praznik.

“Pozivamo nadležne da se ponašaju odgovornije, da svoja lična ubjeđenja i stavove ostave po strani i budu servis svim građankama i građanima Budve, da poštuju državne simbole i da praznike obilježavaju i proslavljaju kako dolikuje”, ističu u budvanskom odboru GP Budva.

Bonus video: