Nikolić: Bez DPS-a nema stabilne Vlade

Svaka Vlada koja bi se formirala bez DPS, kazao je Nikolić, ne bi bila ni stabilna ni jaka, te dodao kako ne bi bila odgovorna u pogledu isporučivanja rezultata građanima

13823 pregleda 116 reakcija 116 komentar(a)
Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista
Nikolić, Foto: Demokratska partija socijalista

Potrebno je stvoriti široku vladinu koaliciju koja će voditi ubrzanim putem Crnu Goru ka Evropskoj uniji (EU), ocijenio je član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) i kandidat za poslanika liste "Zajedno za budućnost koja ti pripada" Andrija Nikolić.

Svaka Vlada koja bi se formirala bez DPS, kazao je Nikolić, ne bi bila ni stabilna ni jaka, te dodao kako ne bi bila odgovorna u pogledu isporučivanja rezultata građanima.

"Ukoliko bude dovoljno pameti, hrabrosti i odgovornosti neće biti puno kalkulacija, nego će oni politički subjekti koji čvrsto vjeruju u evropsku budućnost Crne Gore, naći za shodno da pronađu zajednički imenitelj i da se na toj platformi udruže, podijele odgovornost i obaveze, i obavežu se pred građanima Crne Gore. Na način – mi smo se potrudili da budemo politički odgovorni, bez obzira na to kome ste ukazali povjerenje" istakao je on.

Nikolić je rekao da je potrebno stvoriti "široku vladinu koaliciju" koja bi, kako kaže, vodila ubrzanim putem Crnu Goru ka EU.

"Koaliciju koja će imati kvalifikovanu većinu u parlamentu za donošenje najvažnijih odluka u dijelu pravosuđa i svim drugim važnim pitanjima. Takvu koaliciju bi pozdravila međunarodna zajednica. A takve stabilne Vlade ne može biti bez Demokratske partije socijalista. Zato što je jezgro ovih vrijednosti o kojima govorimo – evropskim integracijama, težište našeg programa. Te vrijednosti su temeljni principi na kojima bi DPS bio spreman da sarađuje i učestvuje u budućoj Vladi, nakon parlamentarnih izbora", zaključio je Nikolić.

Bonus video: