Popović: Neophodna podrška evropskih partnera formiranju stabilne i proevropske vlade nakon izbora

Iz LP je saopšteno da je Popović prisustvovao u Stokholmu otvaranju kongresa ALDE saveza liberala Evrope čiji je LP punopravni član

2755 pregleda 5 komentar(a)
Popović, Foto: LP
Popović, Foto: LP

Situacija u Crnoj Gori je kompleksna i podrška evropskih partnera formiranju stabilne i proevropske vlade nakon izbora 11. juna je neophodna, poručio je predsjednik Liberalne partije (LP) Andrija Popović.

Iz LP je saopšteno da je Popović danas prisustvovao u Stokholmu otvaranju kongresa ALDE saveza liberala Evrope čiji je LP punopravni član.

"Glavne teme kongresa bile su aktuelna politička i bezbjedonosna situaciju u Evropi. U razgvorima sa liberalnim liderima Popović ih je upoznao sa kompleksnom situacijom u Crnoj Gori i neophodnošću podrške od strane evropskih partnera formiranju stabilne i proevropske vlade nakon izbora 11. juna", navodi se u saopštenju LP.

Iz te partije su rekli da su kongres otvorili kopredsjednici ALDE irski senator Timi Dalej i poslanik Evropskog parlamenta (EP) Ilhan Kjučuk.

"Samo ujedinjeni, zajedno imamo suštinski uticaj", poručio je Dalej govoreći o predstojećim izborima u državama Evrope.

"Poručeno je da smo uzimali mir i prosperitet zdravo za gotovo i da smo vjerovali da je demokratija stabilna, ali autoritarne snage jačaju a mi moramo braniti liberalne vrijednosti", piše u saopštenju LP.

Iz LP je saopšteno i da su se na kongresu delegatima obratili i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, potpredsjednica Evropske komisije Margaret Vestager, premijeri Belgije Aleksandar de Kro i Estonije Kaja Kalas.

Bonus video: